FoodFest maakt eerste namen line-up bekend

FoodFest maakt eerste namen line-up bekend

Internationale topchefs Quique Dacosta en Norbert Niederkofler zullen op zondag 2 juni tijdens FoodFest samen met Sergio Herman en Syrco Bakker een exclusieve lunch én diner in Pure C bereiden. In AIRrepublic vergezellen Nicolai Nørregaard en João Rodrigues chef Nicolas Misera op beide dagen van het festival. 

De namen van 3 internationale sterrenchefs zijn toegevoegd aan de line-up van FoodFest 2019. De chefs  koken in de restaurants en maken hapjes, die worden geserveerd op het festivalterrein.  

Zondag 2 juni
Pure C 
Quique Dacosta (Spanje)
3 Michelinsterren 
Quique Dacosta werd geboren in 1972 in Jarandilla de la Vera. In '88 begon hij te werken in wat later zijn eigen restaurant zou worden: El Poblet (nu Quique Dacosta Restaurant). In 2012 - 2013 beloonde de Michelingids het restaurant met 3 sterren. Vandaag de dag wordt Quique over de hele wereld herkend aan zijn artistieke expressie in zijn keuken. Hij gebruikt zijn eigen cultuur, gebied en levensstijl als een toonbeeld van kwaliteit, excellentie, innovatie en traditie. Hij kiest er voor om het toerisme in Valencia op een culturele en artistieke manier te benaderen. 

Zondag 2 juni
Pure C 
Norbert Niederkofler (Italië)
3  Michelinsterren
''A meeting with this kitchen is not a meal, but an unforgettable human experience.''. Dat waren de prachtige woorden van de Michelingids bij de uitreiking van zijn derde Michelinster in 2017. Norbert Niederkofler is al meer dan 20 jaar de chefkok in restaurant St. Hubertus***. Zijn keuken is gebaseerd op het basisprincipe van respect voor de ritmes van de natuur en de balans van de omgeving en zij die erin leven. In elk gerecht geeft hij de bergen, het harde werk van de boeren en fokkers en de kwaliteit van hun producten, tradities, zorg, consistentie en frisheid weer.

Zondag 2 juni
AIRrepublic 
Nicolai Nørregaard (Denemarken)
2 Michelinsterren
Nicolai Nørregard is de chefkok en mede-eigenaar van restaurants Kadeau in Bornholm en Kadeau in Kopenhagen. Nicolai Nørregaard werd geboren in 1979 op het Deense eiland Bornholm. Hij genoot geen officiële chefsopleiding, maar leerde de kneepjes van het vak van zijn grootvader. In 2007 opende hij Kadeau in Bornholm, het restaurant in Kopenhagen volgde in 2011. Beide restaurants behoren tot het grondgebied van Bornholm en kunnen profiteren van de unieke condities en smaken van het eiland. Kadeau in Kopenhagen heeft op dit moment twee sterren, Kadeau in Bornholm heeft er één. 

Maandag 3 juni
AIRrepublic 
João Rodrigues (Portugal) 
1 Michelinster
João Rodrigues genoot een toerisme- en hotelopleiding in Lissabon, waarna hij stage liep bij The Sheraton en The Ritz. Kort daarna, in 2003, ging hij aan de slag in de keuken van Bica do Sapato, bij chef Fausto Airoldi. Later verhuisde hij naar hotel Ritz waar hij samenwerkte met chef Stephane Hestin en chef Sebastien Grospelier (twee Michelinsterren). In 2007 kreeg hij de titel van Portugese Chef van het Jaar. Twee jaar later, in 2009, opende hij restaurant Feitoria. In november 2012 kreeg Feitoria een eerste Michelinster.  In de zogenaamdee "Matéria menus" serveert chef Rodrigues enkel seizoensgebonden producten. Hiermee vertelt hij op zijn eigen manier het verhaal van de lokale Portugese producenten en regio's.

Artikel delen