Gastvrijheidsprijs voor Raymond Strikker

Tags: hotel

Gastvrijheidsprijs voor Raymond Strikker

Raymond Strikker, van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, is winnaar van de Paul Fagel Gastvrijheidsprijs 2018. De hotelier, restaurateur en ondernemer-gastheer ontving de prijs op dinsdagavond 27 maart uit handen van Paul Fagel.

Sinds 2005 reikt het bestuur van de Alliantie van Twents Gastheerschap deze Gastvrijheidsprijs uit aan personen die een bijzondere prestatie hebben verricht binnen de (Twentse) horeca. De leden van de Alliantie kunnen ook een collega voor de prijs nomineren. De prijs wordt niet vanzelfsprekend elk jaar uitgereikt en is daardoor extra bijzonder.

Juryrapport
In het juryrapport wordt de prominente en actieve rol van Raymond Strikker als vertegenwoordiger van de Twentse horecaondernemers in zowel de regionale als landelijke netwerken/pers aangehaald. Strikker vertegenwoordigt vaak niet alleen Landhuis De Bloemenbeek, maar de gehele Twentse horeca. Door zijn collega’s wordt Raymond geroemd om zijn gastvrijheid. Ook zijn team straalt dezelfde passie en gedrevenheid uit. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actuele gebeurtenissen in de branche en deelt zijn kennis met anderen. Binnen de Alliantie van Twente is hij een verbindende factor. Raymond Strikker is sinds dertig jaar eigenaar/directeur van het familiebedrijf en won al vele prijzen. Zo werd het boetiekhotel dit jaar achtste op de Tripadvisor ranglijst van 25 beste hotels van Nederland.

Particuliere gasten, bedrijven en topsporters
Niet alleen particuliere gasten en bedrijven vinden hun weg naar De Bloemenbeek. Topsporters en sportteams bereiden zich hier voor op belangrijke wedstrijden of op het topsportseizoen. Schaatsploeg ‘Team LottoNL-Jumbo’, met onder andere Sven Kramer en Kjeld Nuis, was al diverse keren te gast bij De Bloemenbeek. Ruim veertig jaar bereidde Ajax zich in De Lutte voor op een nieuw voetbalseizoen. Ook Feyenoord, FC Porto, Bayern München, Southampton en Shaktar Donetsk waren hier op trainingskamp. Het afgelopen jaar ontving De Bloemenbeek spelers en begeleiders van Everton FC en VfL Wolfsburg. Meesterkok Michel van Riswijk, ook dertig jaar werkzaam bij De Bloemenbeek, heeft veel kennis over en ervaring met gezonde en smakelijke voeding die topprestaties bevorderen.

De prijs, bronzen beeld, Ruurd Hallema
Raymond Strikker ontvangt een bronzen kunstwerk van Ruurd Hallema met als titel ‘Welkom, wees mijn gast’. Het kunstwerk symboliseert gastvrijheid en liefde voor het vak.

Paul Fagel
Paul Fagel (75), reikt de prijs aan de winnaar uit. Fagel stamt uit een familie van restaurateurs en chef-koks. Vader Antoine startte met zijn moeder Greetje Fagel in 1936 een cafetaria in Apeldoorn en later diverse restaurants. Zeven broers waren er actief in de horeca. Samen bestierden ze zo'n dertig restaurants die samen hebben bijgedragen aan de populariteit van de Franse keuken in Nederland en maakten eten op topniveau toegankelijker. Paul Fagel behaalde o.a. een Michelinster als chef-kok met restaurant Duurstede. Nog steeds ziet hij het als een bekroning. De gedreven horecaman streefde geen roem na, zo sloeg hij een aanbod af om de allereerste televisiekok in Nederland te worden.

Artikel delen