Horeca beschermt gasten met extra maatregelen

Horeca beschermt gasten met extra maatregelen

Gisteren maakten minister Bruins, premier Rutte en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, tijdens een persconferentie de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus bekend.

Sinds gisteren moeten alle evenementen met meer dan honderd bezoekers  worden afgelast. En mensen met milde klachten wordt geadviseerd thuis te blijven en sociale contacten zoveel mogelijk te mijden.

Maatregelen 

Ondanks de sluiting van het Rijksmuseum is RIJKS gewoon open. Ondernemers nemen maatregelen om de gasten extra te beschermen. Joris Bijdendijk, chef van RIJKS, garandeert dat er nooit meer dan 100 mensen tegelijk binnen zijn, inclusief personeel.

In de Pathé-bioscopen zijn maatregelen genomen. In een zaal mogen maximaal honderd man naar binnen en anders dan gebruikelijk worden geen zitplaatsen toegekend. Alle bezoekers kunnen hun eigen plek kiezen. Bij café's worden bijvoorbeeld de drankjes niet meer naar de tafel gebracht, maar kunnen bezoekers aan de bar te bestellen en de glazen zelf mee nemen. Ook bij Ron Gastrobar wordt aan de gast gedacht. Zo staat op Instagrma te lezen: er zullen maximaal 80 personen in het restaurant tegelijk zijn en er is voldoende tussenruimte voor de gasten bij de tafels.

Bezorgmarkt 

De Foodhallen in Amsterdam west zijn nog open. Er zijn meerdere zalen en het is niet druk waardoor het publiek zich goed kan verspreiden. Maar plooibaarheid is het devies. Johanneke van Iwaarden van The Breda Group die de stand Pita Kebab & Falafel hebben, vertelt in een ander interview hierover:  ''We zijn bezig met een eigen productiekeuken, deels omdat we ons willen richten op bezorging, dat is sowieso nu met het coronovirus geen gek idee. Maar ook omdat we dan een betere controle over de producten hebben.'' 

Tags: 
Artikel delen