Horecadeal haalt mensen uit bijstand

Horecadeal haalt mensen uit bijstand

Een actieplan voor mensen in de bijstand in Den Haag, mede geïnitieerd door de Horeca Academie: diverse stakeholders tekenden de sectordeal Horeca, Hospitality en Toerisme. Doel van het plan is mensen uit de bijstand te halen en werkzaam in de horeca te krijgen.

Onder toeziend oog van Groenlinks wethouder Bert van Alphen, tekende Antoine Defesche, Horeca Academie directeur, op dinsdag 15 oktober de sectordeal Horeca, Hospitality en Toerisme. De sectordeal werd tevens ondertekend door 47 horecabedrijven in Den Haag. Het doel van het actieplan vanuit de gemeente Den Haag is om in de komende twee jaar ten minste 1.000 mensen (van de 27.000 in totaal) uit de bijstand te krijgen met deze deal.

Horeca Academie positief
Het doel wordt bereikt door bedrijven, beroepsopleiders, de gemeente Den Haag, branche instituten, scholingsfondsen, koepelorganisaties en andere relevante partijen bij hun plan te betrekken. Bedrijven tekenen hiervoor de deal waarbij zij aangeven één of meerdere banen, scholingsmogelijkheid of actieve begeleiding te bieden om mensen uit de bijstand te krijgen. Hoewel horeca een droombaan is voor velen, is er nog steeds een groot tekort aan goed geschoolde en geschikte medewerkers in de horeca. De Horeca Academie is positief over de sectordeal. Op deze manier kunnen de gemeente Den Haag en horecaondernemers gezamenlijk heel veel meters maken.

Horecaopleiding
De Horeca Academie heeft al vele jaren ervaring met het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de kleinschaligheid van de opleidingen is er de nodige persoonlijke aandacht en begeleiding voor degene die dit nodig hebben. Ook verwelkomt de Horeca Academie studenten van alle leeftijden, zo kunnen mensen zich ook op latere leeftijd omscholen en dus ook op latere leeftijd in de sector horeca gaan werken. In 2019 heeft de Horeca Academie ook ingespeeld op de vraag naar een Engelstalige koksopleiding, waardoor ook de mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben op de juiste manier geschoold kunnen worden om in de horeca te gaan werken.

Artikel delen