Branchenieuws

Hotel met Hollandse Meesters als thema

Middenin de nacht langs Het Melkmeisje van Johannes Vermeer slenteren? Nee, daarvoor hoef je niet in te breken in een museum. Je kunt gewoon een overnachting boeken in Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District, waar de Hollandse Meesters de dienst uitmaken.

Het Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District ligt middenin de Amsterdamse grachtengordel en  is volgens hotelmanager Francis Windt “een fantastische plek om te genieten van het historische stadscentrum van Amsterdam”.  Het hotel ligt op loopafstand van de meest iconische musea van Amsterdam, waaronder het Rijksmuseum. En de kunst is als thema in het hotel doorgevoerd. Daarom is het in trek kunstliefhebbers.

Hollandse Meesters
Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District hangt vol met de kunstwerken van Hollandse Meesters als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Bartholomeus van der Helst. Alleen al in de lobby is een prettige mix van authentieke kunst gemengd met moderne meubels zichtbaar en op iedere kamer hangt één uitvergroot kunstwerk als pronkstuk aan het hoofdeinde van het bed. “Met één van die kunstwerken aan het hoofdeinde is iets speciaals aan de hand”, vertelt Windt. “Gasten die in deze kamer sliepen, bleven maar zeggen dat de afbeelding op het canvas een heel speciaal stuk was uit een schilderij van Jan Steen; Manius Curius Dentatus weigert geschenken aan te nemen van de gezanten van de Samnieten. Op de afbeelding die in het hotel staat afgebeeld is echter een kind te zien. Dit zou een heel zeldzaam werk zijn: in handen van een particulier. Niemand weet waar het origineel is. Dat deze versie van het werk van Jan Steen, dat is voortgekomen uit een klein printje dat ooit in ons hotel hing, nu op die kamer hangt is dus heel speciaal.”

Reacties

Reactie toevoegen