Hoteltrend: staycaytions deel 2

Tags: hotel

Hoteltrend: staycaytions deel 2

Onze hotelbranche moet het deze zomer vooral hebben van gasten uit eigen land.

Maar hoe verleid je de Nederlander om naar jou te komen? Entree Magazine geeft voorbeelden van inspirerende arrangementen, zogenaamde staycations. Lees ook deel 1! Het is een mooi voorproefje van onze hotelspecial, die eind juni op de mat ligt.

Tekst: redactie Entree Magazine

Eden Hotels

Het welbekende Pieterpad is niet alleen de langste, maar ook één van de meest veelzijdige wandelroutes van Nederland en loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Limburg. Eden Hotels combineert het gemak en comfort van hun stadshotels met deze bijzondere wandelroute middels hun hotelarrangementen in Groningen en Maastricht, het beginpunt en eindpunt van het Pieterpad. Wandelaars kunnen één of meerdere van de in totaal 26 etappes van het Pieterpad lopen vanuit Groningen, en blijven overnachten bij het City Hotel in Groningen. Het speciaal voor die wandelaars in het leven geroepen Pieterpad arrangement bevat twee overnachtingen in het centraal gelegen hotel, twee ontbijtboxen, twee lunchpakketten voor onderweg én een taxirit naar de start van de wandelroute. Tegen de stroom in Om ook de laatste etappes van het Pieterpad te kunnen wandelen is het hotelarrangement in Maastricht in het leven geroepen in Designhotel Maastricht. Dit stijlvolle hotel vol bijzondere kunst en intrigerende meubels biedt de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die het zuidelijke gedeelte van het Pieterpad wilt verkennen.

BUNK Amsterdam

Om reizigers een unieke ervaring te bezorgen heeft BUNK, winnaar Best Hotel Concept bij Entree Awards 2019, 50 Pods ontwikkeld. Dit zijn doordacht ingerichte cabines waarin je maximale privacy combineert met minimale kosten. Wil je het een maatje groter? In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. Iedere kamer heeft de functionaliteiten van een complete hotelkamer, maar door de slimme inrichting is er veel minder ruimte nodig. Wil je het extra gezellig maken? Kies dan voor een kamer met 3-, 4- of 5-persoons bed.  Met alle RIVM maatregelen in acht genomen heeft BUNK plek voor zo'n 70 gasten.  BUNK beseft ook dat veel mensen deze zomer hun vakantie dichtbij huis invullen. Met het staycation arrangement van BUNK kunnen gasten rekenen op een kamer upgrade, late check-out en krijg je naast het ontbijt een voucher om te besteden bij het eigen restaurant van het hotel. Vanuit het hotel zijn daarnaast eigen Vanmoof fietsen te huur zodat je gemakkelijk Amsterdam kan verkennen.

Pillows Charme Hotel Château De Raay @Baarlo

Eigenlijk mag je het geen staycation meer noemen; wie afreist naar de sprookjesachtige omgeving van Baarlo in Noord-Limburg, waant zich op vakantie. Daar heeft het Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo en het bijbehorende restaurant De Tuin van de Barones pas de deuren geopend. De hosts in het zesde, unieke chateau-hotel van de Pillows-groep doen er alles aan om het vakantiegevoel gevoel te versterken. Op de kaart van restaurant De Tuin van de Barones staan wereldse klassiekers in een eigentijds jasje. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten uit de streek en uit eigen moes- en kruidentuin. CEO Loes Dingemans vertelt: “Net als bij onze andere hotels draait ook hier alles om aandacht en persoonlijke service. Het gevoel van nooit meer naar huis willen, dat is waar we alles op richten.”

WestCord Hotels

WestCord Hotels heeft een campagne ontwikkeld gericht op binnenlands toerisme. De Wees Welkom Weken omvatten diverse auto-, fiets- en wandelvakanties variërend van drie, vijf en acht dagen. Een aantal vakanties leiden van hotel naar hotel, bijvoorbeeld van Rotterdam naar Leeuwarden. Vanwege de landelijke dekking van hotels is het mogelijk om verschillende hotels te combineren om meerdaagse routes te volgen. Zo is er bijvoorbeeld een route die in acht dagen van Rotterdam, via Amsterdam en de Veluwe naar Leeuwarden leidt met een mix van stad, cultuur en natuur. Als deze route wordt gefietst wordt de auto nagereden en de bagage kan nagestuurd worden. Hiermee worden volwaardige vakanties in eigen land gecreëerd.  Jennifer Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: “Wij zijn van mening dat we met deze vakanties iets kunnen bieden waar de Nederlander zelf misschien nog niet aan gedacht heeft. Dit is een unieke kans om te ervaren hoe mooi ons eigen land is en deze schoonheid gaan we ongetwijfeld nog meer waarderen.”

Artikel delen