IENS gaat verder als TheFork

IENS gaat verder als TheFork

IENS een nieuwe naam: TheFork.

Met TheFork kunt u reserveren bij restaurants in Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Denemarken, Zweden, Zwitserland, Australië en Brazilië. Vanaf nu ontvang men bij reserveringen via TheFork website en app de bevestiging uit naam van TheFork. Voortaan kan de gebruiker ook uitsluitend een recensie op de restaurantpagina achterlaten als er via TheFork website of app gereserveerd is en de reservering is nagekomen.

Internationaal
Restaurants die het reserveringssysteem van IENS willen blijven gebruiken, betalen daarvoor een abonnement en een klein bedrag per gereserveerd couvert. Met de naamswijziging wordt het Nederlandse TheFork verbonden met (vrijwel) gelijknamige sites in tien andere landen. Reserveren wordt daardoor mogelijk bij 55.000 restaurants, tot in Australië en Brazilië aan toe. Tegelijk met de naamsverandering wijzigt ook de toegang tot de recensies. Eerder mocht iedereen commentaar achterlaten over een restaurant, vanaf nu moeten de recensenten een reservering hebben geplaatst via TheFork om dat te kunnen doen.

Over The Fork 
The Fork is de naam van het moederbedrijf van Iens, dat de site in 2015 overnam. TheFork is onderdeel van TripAdvisor Media Group. Het Nederlandse bedrijf Iens werd in 1999 opgericht door Iens Boswijk als verzamelplaats van restaurantrecensies. Sinds de site de reserveringen als kerntaak kreeg, is sprake van een behoorlijke groei. In Nederland zijn vijfduizend restaurants aangesloten en krijgt Iens driehonderdduizend nieuwe recensies per jaar, waarmee de site marktleider is.

Artikel delen