Inkoopsamenwerking Swinkels en Xandrion
Branchenieuws

Inkoopsamenwerking Swinkels en Xandrion

Royal Swinkels Family Brewers & Xandrion gaan voor inkoopsamenwerking. 

De directies van inkooporganisatie Xandrion,  Jan Jacob van Donselaar (CEO Compass Group Holding) en Frank Visser (algemeen directeur Xandrion) en Swinkels Family Brewers Thijs de Kort (directeur OOH) en Noud Swinkels (senior accountmanager) hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring voor een inkoopsamenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen. Samen gaan zij de uitdaging aan om de bieren en speciaalbieren van Swinkels Family Brewers onder
de aandacht te brengen van de ruim 1000 Xandrion deelnemers.

Familiebedrijf

Swinkels Family Brewers - tot juni 2018 bekend als bierbrouwerij Bavaria - is al 300 jaar een onafhankelijke familiebrouwer. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde internationale speler op de biermarkt met 1800 medewerkers, 26 merken in zeven brouwerijen. Bekende merken die onder de paraplu van Swinkels vallen zijn o.a. Bavaria, Palm, La Trappe, Swinckels, Estaminet, Cornet en Rodenbach, welke in zo’n 120 landen worden verkocht.

Inkooporganisatie Xandrion

Xandrion is opgericht in 1997 als inkooporganisatie en kenniscentrum voor ruim 1000 ondernemingen in de vrijetijdsbranche. Door het bundelen van inkoopvolume en gebruik te maken van gespecialiseerde kennis, besparen Xandrion deelnemers niet alleen geld maar ook veel kostbare tijd. Ondernemers kiezen zelf van welke raamcontracten zij gebruik willen maken en voor kennisuitwisseling maken zij onder andere gebruik van het geavanceerde online inkoopplatform van Xandrion. In 2016 is Xandrion overgenomen door Compass Group Nederland, onderdeel van Compass Group PLC.

Scherpe condities 

“Swinkels Family Brewers en Xandrion willen op basis van de beste afspraken samen met ondernemers de business laten groeien. Wij geloven in partnerships op basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid en willen graag nu en in de toekomst zaken doen op basis van transparantie en vrijheid in de markt. Dat zijn kernwaarden waar zowel waar Swinkels Family Brewers en Xandrion voor staan en die deze samenwerking tot een succes gaan maken. Het streven is om de raamovereenkomst in Q1 van 2020 gereed te hebben, zodat Xandrion deelnemers zo snel mogelijk kunnen profiteren van scherpe condities op het bierportfolio van Swinkels Family Brewers,” aldus Noud Swinkels & Frank Visser.

v.l.n.r. Jan Jacob van Donselaar, Thijs de Kort, Frank Visser en Noud Swinkels
 

Reacties

Reactie toevoegen