Jan Stuurman over ''de gasten van straks''
Branchenieuws

Jan Stuurman over ''de gasten van straks''

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca zondag 15 maart abrupt de deuren moeten sluiten. En onlangs werd bekend dat de horeca nog minstens tot en met 28 april dicht blijft. 

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca hebben verregaande gevolgen voor ondernemers. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van Hotel V/The Lobby in Amsterdam. Ook hij hoopt dat er snel verandering komt. Voor iedereen. 

Woensdag 15 april, dag 31

''Ik zat me de afgelopen dagen op te winden over waar anderen zich over opwinden. Gaat hun vakantie naar Toscane wel door deze zomer? Hoe houden ze het vol thuis, nog drie weken?

Ik wond me ook op over wat ze eigenlijk wel fijn vinden aan de crisis: lekker thuis zijn samen zijn met de kinderen; nieuwe verbondenheid, tijd voor bezinning. Ik had alleen maar zin om te schreeuwen : HAALLLLOOOO! We zijn dood aan het gaan hier!

Ik besloot uiteindelijk mij er niet meer aan te ergeren. Ik ben blij dat er mensen zijn die goed door de crisis heen zeilen. Ik gun het ze echt.

Blije, relaxte mensen die met energie verlangen naar een avondje in de horeca, we gaan ze hard nodig hebben.