Johnnie Walker zorgt voor financiële steun

Johnnie Walker zorgt voor financiële steun

Producent van Scotch Whisky Johnnie Walker kondigt vandaag een bedrag van 500.000 euro aan ter ondersteuning van bars en horecazaken in België en Nederland, die getroffen zijn door de huidige Covid-19-crisis.

Johnnie Walker verleent steun in België en Nederland aan bars en horecazaken die getroffen zijn door de verplichte sluitingen. Het fonds maakt deel uit van een breder initiatief waarbij het moederbedrijf van Johnnie Walker, Diageo, wereldwijde financiering en steun biedt aan de handelsgemeenschappen die getroffen zijn door de Covid-19-crisis.

Samen positief verder

Het bedrijf maakt  500.000 euro vrij voor horecaondernemingen en zorgt voor gratis toegang tot de onlinecursussen van de Diageo Bar Academy. Deelnamevoorwaarden zijn beschikbaar op johnniewalker.com/nl-nl/johnnie-walker-trade-pledge/ Deze acties van Johnnie Walker volgen op de reeks initiatieven die het moederbedrijf, Diageo, lanceert om de horeca-industrie door deze moeilijke tijd heen te helpen. Dan Hamilton, Managing Director voor Diageo Northern Europe, vertelt: "200 jaar geleden, toen John Walker in moeilijke tijden belandde na de dood van zijn vader, verzamelde zijn landelijke Schotse gemeenschap zich om hem heen. Het is nu, meer dan ooit, van vitaal belang om hen te helpen die al jarenlang samen met ons zijn. Wat we vandaag aankondigen is een eerste stap in onze inspanning om zoveel mogelijk mensen in het vak te ondersteunen. We erkennen dat, tijdens deze ongekende crisis, heel wat mensen in België en Nederland te maken zullen krijgen met extreme economische problemen, ook in de horeca. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat we samen een positieve toekomst tegemoet kunnen zien".

Gratis online trainingen

Het moederbedrijf van Johnnie Walker, Diageo, moedigt de gemeenschap ook aan om gebruik te maken van hun gratis online Diageo Bar Academy Training Course via diageobaracademy.com. De onlinecursus is open voor iedereen die werkzaam is in de drankensector en bestaat uit modules zoals 'Training' en 'Welzijn'. Deze lesonderdelen geven praktisch en ondersteunend advies, en kunnen helpen om rustige periodes te managen. Dit is in lijn met de getoonde inzet van Diageo om de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is, te helpen om de impact van de Covid-19-crisis zoveel mogelijk te beperken. Eerder deze week beloofde Diageo de creatie van meer dan acht miljoen flessen handontsmettingsmiddel mogelijk te maken, door twee miljoen liter alcohol te doneren aan productiepartners. Zo wil Diageo helpen om eerstelijns gezondheidswerkers te beschermen in de strijd tegen COVID-19. Tot slot sloot Diageo zich in Nederland aan bij het initiatief #HelpDeHoreca van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), een platform waarop consumenten online waardebonnen kunnen kopen om bars en restaurants te steunen.

 

Tags: 
Artikel delen