KHN: Al 15.000 licenties e-learning afgenomen
Branchenieuws

KHN: Al 15.000 licenties e-learning afgenomen

Horecamedewerkers bereiden zich voor op de toekomst. Meer dan 15.000 gratis licenties voor online leren zijn in de afgelopen week afgenomen bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en haar partners Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Biertraining.nl.

De impact van de recente sluiting van eet- en drinkgelegenheden is groot; van de 466.000 medewerkers zit een groot gedeelte nu thuis. Daarom maakten KHN en SVH twee weken geleden bekend dat zij horecamedewerkers de komende maand gratis e-learning modules aanbieden, zodat zij deze tijd kunnen gebruiken om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Horecaondernemers en hun medewerkers pakken deze kans met beide handen aan en de positieve reacties stromen binnen.

Horeca zet in op persoonlijke ontwikkeling

Het zijn hele zware tijden voor de horeca: vaste lasten lopen door, terwijl inkomsten volledig wegvallen. KHN zet alles op alles om ervoor te zorgen dat er straks nog een horecasector is. En ook horecaondernemers kijken vooruit. Velen zijn bezig met de vraag hoe ze in de toekomst gasten nog beter van dienst kunnen zijn! Bijvoorbeeld door middel van persoonlijke ontwikkeling en medewerkers enthousiasmeren om hetzelfde te doen. KHN en SVH bieden op dit moment verschillende e-learning modules aan om ondernemers daarin te ondersteunen. Zo kunnen wij als branche iedereen straks weer vol passie en enthousiasme verwelkomen in de huiskamer van de samenleving.

Ruim aanbod e-learning modules

In deze tijd stellen KHN en SVH gedurende een maand gratis licenties beschikbaar voor alle werkenden in de horeca. De gratis e-learning modules in samenwerking met SVH zijn met meer dan 15.000 licenties inmiddels een groot succes. Ook de recent gelanceerde gratis e-learning in samenwerking met Biertraining.nl (1.200 keer afgenomen) en de e-learning Verantwoord Alcoholschenken groeien snel in populariteit. Door het vergroten van hun vakbekwaamheid, zijn horecamedewerkers straks goed voorbereid op het moment dat de horeca weer open gaat.

Leuke manier van leren

Ondernemer Johny Ynema van Eetcafé De Smalle Kant in St. Annaparochie is blij met de gratis e-learning: “Het zijn mooie modules en het werkt perfect! En ik kan precies volgen waar mijn medewerkers in de modules zijn. Ook mijn medewerkers zijn er blij mee. Zij vinden dit een hele leuke manier van leren. De helft van mijn medewerkers is al bezig, en ik hoop dat de andere helft dit ook gaat oppakken. Er is keuze genoeg!" Ook Patrick Hollander van Bowling Enschede B.V. heeft zich met zijn medewerkers aangemeld: “Ik heb in mijn bedrijf verschillende medewerkers die zich graag verder willen ontwikkelen. Dit is daar een goed moment voor. En zelf gebruik ik de tijd om mijn kennis op het gebied van financiën weer up to date te brengen. Je kunt altijd nog iets leren!”

Trots op de horeca!

KHN-Voorzitter Robèr Willemsen is enorm trots op zijn leden: “Dit is geen gemakkelijke tijd en ook de komende maanden zullen waarschijnlijk zwaar zijn. Voor de coronacrisis had de horeca te maken met personeelskrapte en gaven we ondernemers mee dat ze door goed werkgeverschap mensen langer aan zich konden binden. Nu is het van groot belang om goede mensen enthousiast en betrokken te houden, zodat we straks samen een nieuwe start kunt maken.” Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “In de horeca word je vaak geleefd door de waan van de dag, en voor scholing is dan niet altijd tijd. Ik vind het heel bijzonder dat de bedrijfstak deze tijd gebruikt om daarin een inhaalslag te maken!”

Gezamenlijk bieden KHN en SVH de horecabranche tot 18 april gratis e-learning modules aan op het gebied van keuken, bediening en fastservice via #stayhomehospitalityacademy. Speciaal voor KHN-leden en hun medewerkers zijn ook de SVH-licenties personeelszaken, financiële zaken en leidinggevende bediening vrij toegankelijk. In samenwerking met Biertraining.nl biedt KHN haar leden bovendien komende maand een gratis online biertraining aan. Het gratis aanbod voor leden van KHN is beschikbaar via www.khn.nl/elearning en www.biertraining.nl/registreren.

Wil je op de hoogte blijven al alles rondom de coronacrisis dat relevant is voor jouw bedrijfsvoering? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Entree Magazine!