Branchenieuws
Foto Cynthia van Dijke

Ontmoet F&B Prof of the Year Agnes Raggers

Afgelopen weekend werd de 29-jarige Agnes Raggers door een vakjury van netwerkvereniging AF&BM verkozen tot F&B Professional of the Year 2020.

Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, werd na de laatste presentatie unaniem favoriet voor de jury. Ze prijzen haar daadkracht en ondernemerschap. Entree Magazine vond het tijd voor een nadere kennismaking.

Passie voor het vak

Raggers heeft onder meer als gastvrouw bij De Librije gewerkt en daarna bij Librije’s Zusje Amsterdam (nu Spectrum**). Zelf zegt zij over haar loopbaan: ‘’Het is niet dat ik op jonge leeftijd al wist dat ik deze richting op zou gaan. Heel eerlijk gezegd is dit op mijn pad gekomen. Mijn passie en liefde voor het vak is dertien jaar geleden ontstaan, en dat is hetgeen waar ik mij verder in ben gaan ontwikkelen.’’

Nieuwe uitdaging

Natuurlijk komt het succes niet zo maar aanwaaien, het is ook gewoon hard werken en meters maken. ‘’Als jong meisje ben ik begonnen in de horeca in Giethoorn en heb ik bij verschillende soorten restaurants ervaring opgedaan. Op mijn achttiende mocht ik werken onder de vleugels van Thérèse Boer. En van wie kan je het gastvrouwschap beter leren dan van haar? Na zeven mooie jaren was ik zoekende wat ik precies wilde, hoe wilde ik mijn toekomst gaan inplannen…. Ik had echt even geen idee.Toen kwam ik de vacature van F&B manager bij Mooirivier tegen en heb gelijk gesolliciteerd. Ik zei letterlijk tegen mijn moeder ‘als ik hier word aangenomen, dan heb ik wel echt een hele volwassen baan’.''

Het verschil maken

Bij Mooirivier heeft ze met haar visie al het verschil kunnen maken. Ze wist in bepaalde werkprocessen veel tijd, en dus geld, te besparen en dat prees de jury. ‘’Het creëren van een uitdagende en gezonde werkomgeving voor een groot team met verschillende leeftijden, geeft mij enorm veel energie en een dagelijkse dosis inspiratie. Daarnaast krijg ik energie van het uitvoeren van creatieve ideeën om de gast te ontzorgen en ze een ‘thuisgevoel’ te geven. Je creëert een stukje beleving met eten en drinken. De dienstverlening van het hotel naar een hoger niveau tillen is voor mij ook iedere dag opnieuw een uitdaging die ik met veel plezier aanga. Ik werk nu al drie jaar in dit prachtige dynamische bedrijf en hoop dat nog heel lang te mogen blijven doen.’’

Rust en tempo

Aan beginnende vakgenoten zou ze willen meegeven: ‘’Wees transparant en benaderbaar voor je team, weet wanneer je moet optreden maar ook wanneer je gewoon even lief moet zijn. Herken de kwaliteiten van je medewerkers en probeer deze kwaliteiten verder te ontwikkelen zodat ze kunnen groeien.’’ En haar geheim? Daar wil ze nog wel wat over loslaten. ‘’Ik streef naar rust en tempo in mijn team. Dit kan tegenstrijdig klinken maar het is juist complimenterend. Rust is een voorwaarde om op tempo te kunnen werken.’’

 

 

Reacties

Reactie toevoegen