Payer viert 50-jarig jubileum Hilton

Tags: hotel

Payer viert 50-jarig jubileum Hilton

Roberto Payer viert 50-jarig jubileum bij Hilton. Op 19 september 1969 begon de 19-jarige Italiaan als bedieningmedewerker bij Hilton Amsterdam. Nu, 50 jaar later, is Payer general manager van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam.

Hij is er trots op bijgedragen te hebben aan de introductie en het succes van dit hotelproduct in Nederland. Het hotel aan de Herengracht mag zich volgens de gerenommeerde Travel Experts Group tot de top 5 hotels ter wereld rekenen.

Carrièrepad
De Amsterdamse hotelier van Italiaanse origine heeft een opmerkelijk carrièrepad doorlopen. Na zijn baantje als bedieningmedewerker groeide hij al snel door naar andere functies binnen het hotel. Een eerste hoogtepunt was op zijn 21e de leiding over de destijds befaamde Fietsotheek (discotheek), die deel uitmaakte van het hotel. Hij volgde in de jaren daarna interne en vakopleidingen en cursussen en bekleedde diverse managementfuncties in verschillende Hiltonvestigingen in Nederland en in Rome. In 1991 keerde Payer terug in Hilton Amsterdam om daar als general manager aan de slag te gaan. In 2013 werd Payer benoemd tot general manager van het in mei 2014 geopende Waldorf Astoria Amsterdam.

Nooit te moe
Roberto Payer is nauw betrokken bij het hospitalityvak en bekleedt diverse bestuurlijke functies, ook op cultureel-maatschappelijk vlak. Voor zijn verdiensten kreeg hij diverse onderscheidingen. Payer is naar eigen zeggen ‘nog niet moe’ en blijft werken. Ook na 50 jaar is hij nog altijd geboeid door de internationale hotelmarkt, die hij veelvuldig en wereldwijd bereist als onderdeel van zijn werk.

Simon Vincent, Executive Vice President en President Europe, Middle East, and Africa voor Hilton: "Roberto Payer was de afgelopen vijf decennia het boegbeeld van Hilton in Nederland, als vertrouwde collega en gewaardeerd lid van de Hilton-familie. Dankzij zijn sterke leiderschapskwaliteiten en passie voor de gastbeleving heeft hij een buitengewone carrière opgebouwd. Hij verwelkomde vele duizenden gasten, ondersteunde culturele initiatieven in de hoofdstad en inspireerde toekomstige generaties hoteliers. Roberto zegt vaak dat hij is wie hij is vanwege Hilton, maar omgekeerd is Hilton in Nederland wat het is dankzij Roberto Payer. Bedankt, Roberto, vriend van ons allen, voor jouw 50 jaar Hilton-service.’’

Artikel delen