''Popo'' Den Haag maakt plaats voor Stan&Co

''Popo'' Den Haag maakt plaats voor Stan&Co

Mexicaans restaurant Popcatepetl sluit haar deuren in Den Haag. In het gebouw komt een eigentijdse dag- en avondzaak.

Popocatepetl in Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor Stan&Co. De eigentijds ingerichte Stan&Co wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren.

Begrip in de stad
Het Mexicaanse restaurant, ook wel bekend onder de naam Popo, bestaat al ruim dertig jaar in Den Haag en is een begrip in de stad. Popocatepetl is een horecaconcept van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. De eerste Popocatepetl opende in 1983 haar deuren in Utrecht. Daarna volgden restaurants in Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Breda, Haarlem, Amersfoort, Utrecht en Arnhem. Het nieuws van de sluiting maakt veel emoties bij de Hagenezen los en ook op social media wordt het nieuws uitgebreid gedeeld. Debuut ziet het als een tijdelijke sluiting en ziet zeker kansen voor een volgende Popocatepetl in Den Haag. Zij zijn op zoek naar een drukbezochte centrumlocatie van minimaal 350 m2 met terras. 

Transformatie naar Stan&Co
De transformatie naar Stan&Co  start na de kerst en naar verwachting opent de ‘all-day casual dining zaak’ in de zomer van 2019 haar deuren. Het pand wordt rigoureus verbouwd. Er komt een nieuwe gevel van glas die twee keer zo hoog is als de huidige gevel. Dit resulteert in een spectaculair zicht vanaf het Buitenhof naar binnen, tegen de gewelven aan. De kelder wordt verbouwd tot een bar en gaat onderdeel uitmaken van de zaak. De naastgelegen coffee bar Hometown wordt ook gerestyled en opent daarna gelijktijdig met Stan&Co Den Haag. 

 

Artikel delen