Richard Ekkebus: het roer moet om!

Richard Ekkebus: het roer moet om!

Chef Richard Ekkebus laat van zich horen via een video op Instagram. Hij vertelt over hoe hij de periode van de coronacrisis in Hongkong heeft ervaren (die daar in februari voor hem begon). Zij zijn volgens eigen zeggen nog niet ‘’out of the woods’’.

Chef Richard Ekkebus van restaurant Amber** in Hongkong vertelt in een persoonlijke video op Instagram over de afgelopen periode in China en hoe hij dat heeft beleefd. ''Gezondheid komt op de eerste plaats maar het is ook tijd is van zelfreflectie.'' Verder probeert hij zelf positief te blijven en  wenst iedereen sterkte met deze crisis.

Geen verrassing

Voor Ekkebus komt de crisis niet uit de lucht vallen. Voor hem was een van de voortekenen: global warming. Ook heeft hij het over overconsumptie. Daarom pleit hij voor meer zelfreflectie en doet hij een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de chefs om in de toekomst goed te kijken naar duurzaamheid. Onderdeel van deze boodschap is de challenge #chefsmotivation. Een uitdaging waarbij nog sterker dan ooit de nadruk ligt op meer plantaardige producten en minder dierlijke producten op het menu. Hij hoopt  middels de challenge een beweging te starten die de tradtionele denkwijze kan veranderen maar ook het gedrag van de gasten.

Meer vegatarisch 

Daarom roep hij chefs op: maak een gedegen vegetarisch menu. Verstop het niet meer achterin de kaart maar geef het een prominente plek. ''Niet alleen de gasten worden gezonder, de wereld ook. Minder dierlijke producen is ook beter voor het milieu. Groenten, fruit, kruiden en bloemen zijn heel divers en kunnen ook leiden tot mooie gerechten. Natuurlijk kan vis en vlees ook op de kaart maar de percentages moeten anders.''

Tags: 
Artikel delen