Sluiting... En nu? Dag 3!

Sluiting... En nu? Dag 3!

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca afgelopen zondag abrupt de deuren moeten sluiten.

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca blijven in ieder geval van kracht tot en met 6 april. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van HotelV/The Lobby in Amsterdam. 

 

Woensdag 18 maart 2020, dag 3 na verplichte sluiting
 

"Mijn telefoon licht op, een leverancier belt , of we nog wat nodig hebben in de hotels, ik bedank hem vriendelijk en wens hem sterkte toe de komende tijd. Zo gaat het de afgelopen dagen: de eierboer, de wijnboer, de slager, de kaasboer, de glazenwasser, het schoonmaakbedrijf. De keten die afhankelijk is van de horeca is oneindig. Die worstelen allen met dezelfde problemen als wij.

Qua gevoel is het een beetje vergelijkbaar met de nasleep van 9-11 in NY. Ik werkte toen in het hudson hotel bij columbus circle. Hotels leeg, horeca dicht maar direct na de ramp: de hoop , de kracht, de creativiteit  en de initiatieven die spontaan ontstaan.

De afgekondigde maatregelen bieden in ieder geval hoop, er ging gisteren een zucht van verlichting door het bedrijf heen, dat was een heel fijn gevoel. Maar zoals bij elke maatregel: meteen weer in het gelid. Wat betekent het voor ons? Voor onze werknemers? Voor de oproepkrachten? Communicatie is cruciaal, neem de tijd om het verhaal helder te krijgen als het kan, voordat je het deelt met de collega’s.

De mannen van de afdeling sales hebben toegezegd om de komende dagen de nachtreceptiediensten over te nemen. Als ik wegga zijn ze aan het voetballen op het terras met Midas de sommelier en een verdwaalde wijnleverancier.

Op gepaste afstand.''

Artikel delen