Super Lyan beste hotelbar Amsterdam
Branchenieuws

Super Lyan beste hotelbar Amsterdam

De Belvedere Best Hotel Bar Awards zijn uitgereikt. Super Lyan uitgeroepen tot beste hotelbar van Amsterdam. 

Afgelopen weekend werden tijdens Hotelnacht de Belvedere Best Hotel Bar Awards uitgereikt. Super Lyan werd uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. De opening van Hotelnacht vond plaats op de 23e verdieping van het vorige week geopende nhow Amsterdam RAI. Het programma daarna bestond uit een ongeveer 60 culinaire en creatieve hotelfeestjes met het thema muziek als rode draad. Van een botanical pool party bij Hotel Jakarta tot een champagne jazz club bij TwentySeven, van een kookworkshop bij Okura tot een hiphopfeest bij hotel Kimpton De Witt, van een circusfestival in de Koepelkerk tot Asian Karaoke bij het Conservatorium.

Pop-uprestaurant in Vondelpark

Eén van de absolute hoogtepunten was een viergangendiner van Michelinchef Chris Naylor in de fietstunnel van het Vondelpark, voor de gelegenheid omgebouwd tot sterrestaurant. Het eten werd geserveerd door de fietsers van bezorgservice Deliveroo. Op zondag waren er veel speciale brunches: van een boozeless beautybrunch en bottomless brunch tot een anti-katerbrunch met massage bij Lloyd Hotel. Het evenement werd 's avonds afgesloten met tangojazz bij Café Americain.

Uitgelaten vakantiestemming

'Amsterdammers stonden rijendik te wachten tot ze naar binnen konden voor een kussengevecht, een sprong in de ballenbak, een fotomoment in een circuskanon, of een andere creatieve activiteit. Overal heerste een uitgelaten vakantiestemming,' zegt organisator Vincent van Dijk. Meer dan 3.400 Amsterdammers bleven overnachten. Ruim 8.000 deelnemers trokken langs de 40 deelnemende hotels. Alle Hotelnacht-diners, -brunches en andere activiteiten waren volgeboekt. 

Kimpton De Witt grote winnaar

In Kimpton Garden werden voor de 7e keer de awards uitgereikt voor de beste hotelbars van Amsterdam. Maar liefst 7 prijzen werden er uitgedeeld. Super Lyan, de hotelbar van Kimpton De Witt, werd uitgeroepen tot Belvedere Best Hotel Bar van Amsterdam. Volgens de jury viel de nieuwe bar op door de service met humor en aandacht, de excellente cocktails en bar-bites: 'Een hotelbar met internationale allure, waar zowel locals als buitenlandse gasten zich welkom voelen.'

TwentySeven

Beste nieuwkomer was Bar Claes in het onlangs verbouwde Park Centraal Amsterdam. Beste Classic Bar werd Bar TwentySeven. De award voor de meest creatieve bar ging naar Bar The Tailor van NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky en Juniper & Kin ging er vandoor met de prijs voor de meest duurzame bar.

Publiekslieveling

Publiekslieveling was wederom SkyLounge Amsterdam  Voor de vierde keer kregen zij deze award, nadat bijna 30% van de online uitgebrachte stemmen gingen naar de hotelbar van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Nieuw was dit jaar de Priceless Cocktail Award voor de beste met Belvedere gecreëerde cocktail. Ook deze award mocht Juniper & Kin op zijn naam schrijven.

De Best Hotel Bar Award wordt mogelijk gemaakt door Belvedere vodka, Canadian Red en Mastercard.

Winnaars Belvedere Best Hotel Bar Awards 2020

BEST HOTEL BAR 2020
Super Lyan (Kimpton De Witt)

BEST NEW HOTEL BAR 2020
Bar Claes (Park Centraal Amsterdam)

BEST CLASSIC HOTEL BAR 2020
Bar TwentySeven (Hotel TwentySeven) 

BEST CREATIVE HOTEL BAR 2020
Bar The Tailor (NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky)

BEST SUSTAINABLE HOTEL BAR 2020
Juniper & Kin (QO Amsterdam)

PUBLIC'S FAVOURITE HOTEL BAR 2020
SkyLounge Amsterdam (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station)

PRICELESS COCKTAIL AWARD 2020
Juniper & Kin (QO Amsterdam)

Gerelateerd nieuws

[Preview] Hotel nhow Amsterdam RAI
donderdag 14 november 2019
Mr Lyan: trendsetter in de cocktailscene
dinsdag 13 augustus 2019

Reacties

Reactie toevoegen