Fastservice

De Beren neemt afscheid van pluche berenhelm

De Beren bezorgrestaurants neemt afscheid van iconische pluche Berenhelm. Hij maakt plaats voor eigentijdse, gele variant. 

Vanaf vandaag is de iconische pluche Berenhelm van De Beren bezorgrestaurants niet meer terug te zien in het straatbeeld. De helm mét vacht en berenoren wordt na dertien jaar trouwe dienst vervangen door een nieuw exemplaar: een eigentijdse, stoere helm die in lijn ligt met de nieuwe huisstijl van De Beren. Hoewel de pluche helm menig hoofd heeft laten draaien door haar opmerkelijke voorkomen, valt de nieuwe versie door de gele kleur nóg beter op voor medeweggebruikers. Hierdoor wordt ook de verkeersveiligheid van de maaltijdbezorgers beter gewaarborgd.

Vertrouwd icoon
In 2006 stapte de Bezorgbeer voor het eerst op zijn scooter met een helm zoals niemand die eerder zag: pluche, zacht en compleet met berenoren aan de bovenkant. Deze vriendelijke helm zorgde meteen al voor veel bekijks en de afgelopen dertien jaar ontpopte de helm zich tot een vertrouwd icoon in het straatbeeld. Sinds de introductie zijn er heel wat artikelen en grappen de revue gepasseerd: in 2009 is de handgemaakte helm zelfs genomineerd voor de prestigieuze Dutch Design Award in de categorie ‘Best geïntegreerde merkcommunicatie’. Fan of niet, de helm is onlosmakelijk verbonden met De Beren en de echte Berenvriend zal de pluche variant dan ook best even gaan missen.

Nieuw design
Het veranderen van de iconische helm is volgens Martijn Jansen, CEO van De Beren bezorgrestaurants een lang overwogen beslissing geweest. Jansen vertelt: “Het einde van de pluche helm betekent het einde van een tijdperk dat ons veel bekendheid heeft gebracht. Toch hebben we ervoor gekozen om de pluche variant te vervangen voor een nieuw, opvallender model dat in lijn staat met onze huisstijl. Daar zijn we trots op!”. De nieuwe Berenhelm heeft een stoere uitstraling en valt op door de gele kleur.

Verkeersveiligheid maaltijdbezorgers
Bezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. Daarmee is het van groot belang om de bescherming van maaltijdbezorgers op de weg te blijven verbeteren. De Beren koos bewust voor een opvallende helm, omdat het de verkeersveiligheid ten goede komt. Jansen vult aan: “De veiligheid en zichtbaarheid van onze bezorgers stonden tijdens het ontwerpen op nummer één. Door de felle, gele kleur is het voor onze maaltijdbezorgers veiliger op de weg omdat ze sneller worden gezien.”

Reacties

Reactie toevoegen