Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

De nominaties voor de Horecava Innovation Award 2019 zijn bekend. Dit is dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Tijdens de opening van de Horecava 2019 in de RAI Amsterdam worden de winnaars bekend gemaakt. De jury selecteerde in vier categorieën zestien veelbelovende producten en diensten uit 189 inzendingen. Meer info over alle genomineerden? Bekijk dan het bestand onder dit bericht.

Tijdens de opening van de 63ste Horecava, op maandag 7 januari 2019 in RAI Amsterdam, worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award bekend gemaakt. De overall winnaar krijgt behalve de felbegeerde wisselbeker en eeuwige roem, een stroom aan publiciteit in de pers en op social media.

Meer inzendingen dan ooit
Een onwaarschijnlijk grote oogst van 189 innovatieve inzendingen dit jaar (tegen 120 vorig jaar). Meer dan hónderd innovaties vielen in de categorie Food & Beverage. De verschuiving van dierlijk eiwit naar plantaardig, dendert door met onverminderde vaart. Veel inzenders willen een duurzaam, lekker en snel alternatief bieden aan de immer uitdijende groep van vege- en flexitariërs. Opvallend is de stijging van het aantal vegan producten, die helemaal niets dierlijks meer bevatten. Plant-based koken zet door. Verder creatieve oplossingen voor keukens die handjes tekort komen.

Tegengaan van verspilling
Producten van natuurlijke, recyclebare grondstoffen maken korte metten met de plastic- en kledingberg in de categorie Concepts, Interior & Design. Ook bij Equipment & Services ligt focus op tegengaan van verspilling. Daarnaast zijn er antwoorden op het gebrek aan personeel in de vorm van handige apparaten, die een deel van het werk kunnen overnemen. De deeljury van de nog jonge categorie Digital, Apps & Social Media had heel wat te testen. De inzendingen waren avontuurlijker dan vorig jaar. Van hippe wervingsapp voor medewerkers tot een ‘warm en gastvrij’ alternatief voor het onpersoonlijke online reserveren. Artificial intelligence en swipen doen hun intrede.

Genomineerden categorie Concepts, Interior & Design
*Circulaire kokskledinglijn van Persu
*Flyingtable is een slim frame met deelbaar tafelblad dat om palen, zuilen én bomen kan worden geklemd.
*NOHBO drops, Shampoo, conditioner, douchegel etc., per portie verpakt in een ecologisch verantwoorde, wateroplosbare folie, in druppelvorm.
*Snackdisposables van suikerriet, aantrekkelijk en 100% composteerbaar van Natuureko

Genomineerden categorie Digital, Apps & Social Media
*AssistYou, een intuïtief werkende digitale telefoonservice voor de horeca die is gebaseerd op artificial intelligence.
*Deliverect, maakt einde aan de wildgroei van bonnenprinters en monitors van diverse bezorgdiensten als Deliveroo, Thuisbezorgd, etc. in horecakeukens.
*OnJobs, een nieuwe en uiterst visuele manier van het opstellen en presenteren van horecavacatures.
*SO Connect Review, op één plek duidelijk overzicht houden over reviews die mensen online over je horecazaak plaatsen. En vandaaruit direct reageren.

Genomineerden categorie Equipment & Services
*Asept Fretus pomp, sauzendispenser; hygiënisch, herbruikbaar, vaatwasserbestendig en gebruiksvriendelijk.
*Glazenwasmachine TOP DRY, gegarandeerd een poleervrij en kurkdroog resultaat.
*TenderOne Bottle tender, geautomatiseerde cocktailbar die het mogelijk maakt heel precies cocktails, mix- en frisdranken te produceren in 10 seconden.
*Zero foodwaste brengt voedselverlies in kaart.

Genomineerden categorie Food & Beverage
*Aard, drank van houtgerijpt wild bier, geblend met kvass van oud desembrood, rode biet en absintalsem van Nevel Artisan Ales.
*Amster-Damhertenrookworst, ambachtelijk geproduceerde rookworst met vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen van. Pieter van Meel Wild en Gevogelte
*De Balletjes, borrelsnack gemaakt van de reststromen van duurzame verse frietproducent van FrietHoes.
*kukki Cocktails, spannend ogende cocktails met ijsblokjes en vers fruit, ín de fles.

Het Octrooicentrum Nederland van de Overheid staat alle genomineerden die dat wensen weer bij met goede raad.

Karel de Vos Duurzaamheid Award
Voor de zevende keer wordt de Karel de Vos Duurzaamheid Award uitgereikt. De fraaie trofee is vernoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. De prijs is voor de innovatie die het meest blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie en die ondernemers nieuwe kansen biedt. Alle inzendingen maken kans.

Horecava is de grootste, innovatieve en inspirerende vakbeurs in Nederland voor horecaprofessionals in de foodservice industrie en is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur, van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in de Amsterdam RAI. Tot en met 31 december 2018 kost een ticket € 25,-, daarna € 55,- (of gratis op uitnodiging). Het complete programma is in december terug te vinden op horecava.nl. Horecava biedt hotelovernachtingen aan zodat een bezoek aan de Horecava goed te combineren is met het avondprogramma van de Horecava Street Takeover.

​Bekijk hier alle informatie van de genomineerden:

Tags: 
Bestanden: 
Artikel delen