Slimme keukens tegen food waste

Slimme keukens tegen food waste

Compass Group maakt haar keukens slimmer met Winnow en controleert zo voedselverspilling.

Ongeveer een derde van het wereldwijd geproduceerde voedsel wordt elk jaar verspild. In Nederland is dat 41 kilo eten per persoon per jaar. De strijd tegen voedselverspilling is enorm belangrijk voor Compass Group, het systeem Winnow biedt hier de ideale oplossing in.

Foto's van voedsel
Keukens die Winnow gebruiken zijn slimmer en weten precies wat ze in hun vuilnisbakken gooien. Dit systeem maakt gebruikt computervisie om chefs te helpen bij het eenvoudig vaststellen van voedselverspilling. Het systeem maakt foto’s van verspild voedsel, verwerkt gegevens en laat de chef weten waarop ze kunnen besparen. Winnow is zeer goed ontvangen bij de pilot locaties Shell en Provinciehuis Utrecht, en zal nu op andere locaties worden geïmplementeerd. Spoedig zullen er meer locaties volgens. Winnow is nu actief bij Compass Group in 12 verschillende landen en heeft al goede resultaten behaald. Wereldwijde voedselverspillingskosten van Compass Group zijn gemiddeld 9% van de jaarlijkse food kosten en tot nu toe heeft Compass Group, met Winnow, voedselverspilling al verminderd met 40-70%. Compass Group is de grootste beursgenoteerde foodserviceorganisatie wereldwijd. Het bedrijf is actief in ongeveer 50 landen, biedt werk aan meer dan 600.000 mensen en serveert meer dan 5,5 miljard maaltijden per jaar.

Artikel delen