Nieuw internationaal recyclingprogramma

Nieuw internationaal recyclingprogramma

Toonaangevend internationaal recyclingprogramma wordt gelanceerd in Nederland en België. 

Simply Cups, de belangrijkste bekerinzameling- en recyclingservice in het Verenigd Koninkrijk en Australië, zal zich verder internationaal uitbreiden door op 12 juni 2019 ook de Nederlandse en Belgische markt te betreden. Samen met lokale Nederlandse partners, Product for Product en Cupcare Company, biedt Simply Cups drank- en horecafaciliteiten, event- en stadionoperators en bedrijven van ieder formaat, de mogelijkheid om hun gebruikte drinkbekers te laten inzamelen en vervolgens te recyclen tot nieuwe functionele producten, waardoor de cirkel van bekerafval gesloten wordt.

Vraag naar producten van afvalmaterialen 
Geschat wordt dat er in Nederland jaarlijks 3 miljard en in België 1,5 miljard bekertjes worden gebruikt, en hoewel er al een aantal recycleprogramma's voor bekers bestaan, heeft geen enkele betrekking op de hele Benelux regio en hebben ze niet allemaal de technologie om zowel papieren als plastic bekers te transformeren tot gerecyclede, duurzame producten. Beide lokale partners van Simply Cups hebben reeds bewezen ervaring in de Benelux, in het exploiteren van recyclingprogramma's en het creëren van de vraag naar producten gemaakt van afvalmaterialen. Peter Goodwin, medeoprichter van Simply Cups: "Met meer dan een jaar geïnvesteerd te hebben in de lancering van Simply Cups in Nederland en België, hebben we er alle vertrouwen in dat met de door ons geselecteerde partners en de juiste commerciële benadering we aan de marktbehoeften kunnen voldoen. We verwachten dat dit programma snel het belangrijkste beker-recyclingmerk van de regio zal worden." "Bij de officiële lancering in Eindhoven, begin juni, verwachten we ook een aantal grote klanten te kunnen aankondigen, waaronder toonaangevende retailers en grote bedrijven. Verder lanceren we ook onze rCUP: 's werelds eerste herbruikbare beker gemaakt van gebruikte bekers", voegt Goodwin eraan toe. Het in Purmerend gevestigde Product for Product heeft al een breed scala aan zeer succesvolle circulaire recyclingprogramma's voor klanten in heel Noord-Europa, met specifieke expertise in het omzetten van gescheiden afvalstromen naar functionele kantoorbenodigdheden, papierproducten, verpakkingen en zelfs interieuraankleding. Retour, een programma beheerd door het in 1991 opgerichte Cupcare Company, recyclet momenteel in Nederland bijna 100 miljoen plastic en papieren bekers per jaar.  "In de afgelopen vijf jaar heeft Simply Cups het meest betrouwbare bekerrecycling merk ontwikkeld op de Britse en Australische markt", zegt Frans van den Berge, directeur Product for Product. "We zijn verheugd om hun ervaring nu naar de Benelux-markt te kunnen halen, evenals een uniek assortiment van inzamelbakken voor bekers geschikt voor elke locatie, en belangrijker nog, de knowhow om functionele nieuwe producten te maken, gemaakt van gebruikte bekers, die onze klanten kunnen terugkopen en opnemen in hun assortiment". 

Maarten Wernsen, oprichter en directeur van Cupcare Company: "De markt, met name in België, schreeuwt om een ​​nieuwe oplossing voor het lastige probleem van beker-recycling. Niets verklaart het succes van recyclingprogramma’s beter dan producten zoals de rCUP, die gemaakt is van de gebruikte materialen en zo hergebruik stimuleert. De vraag naar gerecycleerde producten verhoogt tegelijkertijd de vraag naar de afvalstoffen, wat op hun beurt bedrijven stimuleert om nog beter hun best te doen om recyclingpercentages te verhogen". Simply Cups verzamelt momenteel meer dan 30 miljoen bekers per jaar bij meer dan 100 bedrijven. Na de lancering in 2014 in het Verenigd Koninkrijk en in 2017 in Australië, is Simply Cups van plan in de loop van 2019 uit te breiden naar de Benelux, Verenigde Arabische Emiraten en de VS. Het bedrijf heeft samen met haar partner voor productontwerp en productie, Ashortwalk, onlangs de kleinere 8oz-versie van de rCUP geïntroduceerd. De reeds beschikbare versie van 12oz heeft kort geleden een 'Best Buy' accreditatie ontvangen van de toonaangevende Britse consumenten-testorganisatie Which?.
 

Van links naar rechts: Maarten Wernsen (directeur Cupcare Company), Peter Goodwin (medeoprichter Simply Cups) en Frans van den Berge (directeur Product for Product).

 

 

Artikel delen