Financiële injectie foodmanagementspecialist
Online

Financiële injectie foodmanagementspecialist

APICBASE ontvangt 1,5 miljoen van Newion en bestaande investeerders voor expansie in de markt van cloudbased foodmanagement.

APICBASE, de internationale leverancier van cloudbased foodmanagementsoftware, kondigt aan dat het 1,5 miljoen euro groeikapitaal heeft ontvangen in een investeringsronde geleid door Newion. Investeerders zijn Ark Angels Activator Fund (AAAF), business angels van BAN Vlaanderen, en Newion. De kapitaalinjectie zal worden gebruikt om het team lokaal en internationaal uit te breiden naar 50 fte, zodat aan de groeiende klantvraag kan worden voldaan.    

Procesoptimalisatie 
APICBASE heeft als missie professionele bedrijven in de voedingsindustrie, gaande van kleine restaurants tot globaal actieve cateraars en voedselproducenten een innovatieve all-in-one oplossing te bieden voor het optimaliseren van hun processen. Niet enkel keukenteams maar ook marketing, sales en management kunnen aanzienlijk efficiënter en met meer kwaliteit werken dankzij het foodmanagement platform. Bedrijven kunnen hun volledige bedrijfsprocessen ondersteunen, alsook bestelbonnen generen en inzichten verkrijgen in de populariteit van gerechten. APICBASE heeft haar hoofdkantoor in Antwerpen en werkt voor multinationals als Sodexo, Lunch Garden, Foodmaker en Penta Hotels. Ook werkt het samen met (sterren)restaurants als De Pastorale (België), El Celler De Can Roca (Spanje) en de Thomas Keller Group (Verenigde Staten). In Nederland zijn onder meer De Librije***, WeDesignFood en Bunk Hotels klant. Deze bedrijven behouden dankzij het APICBASE foodmanagement platform focus op dat waar zij goed in zijn: gastronomische kwaliteit, creativiteit en passie, terwijl ze maximaal rendement behalen.

Dynamische markt
De software wordt visueel ondersteund door een fotostudio, exclusief voor de professionele keuken. APICBASE was de eerste die een fotostudio lanceerde en het succes was meteen overdonderend. Maandelijks worden 15.000 nieuwe foto’s en 4.500 recepten geüpload naar de database.  Frank Claassen, Managing Partner Newion: ”APICBASE is een snelgroeiend innovatief bedrijf dat opereert in een dynamische markt. Convenience is de nieuwe trend. Wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid wordt strikter en de aandacht voor wat we eten, inclusief allergenen en voedingswaarden, neemt toe. Met APICBASE kan de gastronomische wereld vanuit één softwareplatform aan alle wensen en eisen voldoen.” Carl Jacobs, CEO van APICBASE: “We zijn erg opgetogen over de samenwerking met Newion. Zij hebben een zeer sterke reputatie als meedenkende Venture Capitalists en zijn ook thuis in de wereld waarin wij actief zijn. Hun benaderingswijze is met een zeer open vizier en dat past dan weer bij hoe wij in de markt staan naar onze klanten: steeds oplossingsgericht.”

 

Reacties

Reactie toevoegen