Carlton Hotel Collection's Alfred Bree stopt

Tags: hotel

Carlton Hotel Collection's Alfred Bree stopt

Na bijna 35 jaar neemt Alfred Bree deze zomer afscheid als Managing Director van de Carlton Hotel Collection. Wat op 1 april 1985 begon met het Carlton Beach Hotel in Scheveningen, is nu een groeiende collectie van twaalf bijzondere hotels in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Elk hotel wordt op persoonlijke wijze gerund door een ondernemende manager. Dat is het doel wat Bree in de jaren ’80 voor ogen had en dat is wat heeft geleid tot de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf. Zijn vertrek is het begin van een nieuw tijdperk. Vanaf 1 september neemt de huidige Director of Operations Hans van der Heijden de functie van Bree over.

Niets liever dan in een hotel werken
Alfred Bree, Managing Director van Carlton Hotel Collection, over zijn vertrek: “Het wordt natuurlijk best even wennen, zowel voor mij als voor Carlton, maar het is tijd om het stokje over te dragen. Sinds ik op mijn zevende voor het eerst in een hotel overnachtte, wilde ik niets liever dan in een hotel werken. Daar heb ik me vervolgens de rest van mijn leven voor ingezet. Als General Manager van Carlton Beach had ik slechts één ding voor ogen: het beste hotel van Scheveningen worden. Ik voelde me ondernemer – en dat werkte. Een uniek uitgangspunt dat nog steeds geldt voor al onze hotels en Carlton Hotel Collection maakt tot het bedrijf wat het nu is. Ik ben ontzettend trots op wat we hebben opgebouwd en draag mijn functie vol vertrouwen over aan Hans van der Heijden!”

Vernieuwing, innovatie en groei
Carlton Hotel Collection is een bijzonder bedrijf dat flink investeert in vernieuwing, innovatie en groei. Zo werd het hotel in Mierlo bij Eindhoven eerder dit jaar heropend als HUP; het sportiefste hotel van Nederland, met ruim 10.000 m2 aan sport- en ontspanningsfaciliteiten. Ook het Amsterdamse Banks Mansion en The Dominican in Brussel behoren tot de groep. In het Verenigd Koninkrijk heeft Carlton drie hotels in Edinburgh - design hotel Market Street wordt in juni geopend - een hotel in Glasgow en een nieuw project in ontwikkeling in Belfast. Alle hotels hebben minimaal vier sterren, bevinden zich op toplocaties en bieden een warme en persoonlijke service. Na de opening van het hotel in Belfast in 2022 heeft Carlton Hotel Collection een totaalaanbod van 1.500 kamers. Onder Bree is Carlton constant blijven groeien en innoveren en die trend wordt na zijn afscheid onverminderd doorgezet.

Lees hier het interview met De Bree dat Entree eerder publiceerde 

Artikel delen