Hilton vraagt vluchtelingen voor hotellerie

Tags: hotel

Hilton vraagt vluchtelingen voor hotellerie

Hilton organiseert aanstaande zaterdag 29 juni in Hilton Rotterdam een Hilton Meet & Greet in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland. Het evenement wordt voor de 4e keer speciaal georganiseerd voor mensen met een vluchtelingenachtergrond en die meer willen weten over werken in de hotellerie in Nederland. De bezoekers kunnen vragen stellen aan recruiters, een CV check laten doen en meer te weten komen over de verschillende afdelingen binnen een hotel.

VluchtelingenWerk Nederland wil de arbeidsparticipatie van vluchtelingen duurzaam verhogen. André Hendrikse, Landelijk Adviseur Arbeidsparticipatie, VluchtelingenWerk Nederland: “Een nieuw professioneel netwerk opbouwen is voor vluchtelingen een hele uitdaging. Daarom zijn informele gesprekken met recruiters van een bedrijf als Hilton - zonder een selectie op CV's vooraf - heel waardevol. Echt mooi dat we dit met veel verschillende partners organiseren; voor de vierde keer inmiddels. Bij de afgelopen edities waren steeds 100-200 deelnemers aanwezig''. Juist in de hotellerie vinden velen met een vluchtelingenachtegrond vaak hun eerste betaalde baan in Nederland. Bovendien zijn er op dit moment veel vacatures in deze sector en zijn werkgevers actief op zoek naar gemotiveerde nieuwe collega’s.

Potentiele werkgever
“Voor de Hilton-hotels in Nederland is dit evenement een fantastische gelegenheid om met enthousiaste en gemotiveerde mensen uit de vluchtelingendoelgroep in contact te komen en kennis te maken. Het geeft ons de mogelijkheid om Hilton te presenteren als potentiele toekomstige werkgever en de bezoekers hebben de kans om kennis te maken met onze medewerkers uit de diverse afdelingen die we in het bedrijf hebben en te horen welke mogelijkheden er allemaal zijn. We zijn ook erg blij met de samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland en de mooie relatie die we inmiddels hebben opgebouwd.”, aldus Rowena Lodder, Director of Human Resources, Hilton-hotels in The Netherlands.  
Recruiters van alle vestigingen van de Hilton-hotels in Nederland en van verschillende afdelingen zijn vertegenwoordigd. Hilton heeft vestigingen in:
Rotterdam
Amsterdam
Schiphol
Den Haag
Leiden
Soestduinen

Great Place to Work
In maart werden de Hilton-hotels in Nederland nog benoemd als Great Place to Work. De Nederlandse Hilton-hotels staan wederom als enige hotelketen, in de top 10-lijst van Best Workplaces, in de categorie multinationals. De hotels in Nederland stegen dit jaar naar plaats 7. Hiermee laat Hilton, die dit jaar haar 100-jarig jubileum viert, zien dat gastvrijheid en het creëren van waardevolle en onvergetelijke momenten niet alleen voor hotelgasten geldt maar ook voor haar medewerkers.

Partners
Naast de Hilton-hotels in Nederland en VluchtelingenWerk Nederland, zijn er 14 partners die het evenement mede mogelijk maken:
Refugee Start Force
Refugee Talent Hub  
Movement on the Ground 
Samen door Samen 
Werkclub
Working Future 
NewBees
Lemat  
WE Organization
St. Nieuw Thuis Rotterdam 
MixBlik
Welcome App 
Starbucks
Manpower Group 

Lees hier het artikel dat eerder in Entree is verschenen of het trainen en inhuren van vluchtelingen. 

 

Artikel delen