Personeel

Horeca Academie opent in Houten

Horeca Academie en SVO breiden samenwerking verder uit met vestiging Horeca Academie in Houten.

De Horeca Academie gevestigd in Den Haag en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen. Directeur Horeca Academie, Antoine Defesche: “Wij bieden praktijkgerichte mbo-opleidingen en trainingen speciaal ontwikkeld voor én door horeca professionals. Wij onderscheiden ons doordat we werken met kleine klassen en je bij ons op elk moment in het jaar met de opleiding kunt beginnen. Wij lopen voorop in het gebruik van e-learning en door de onderwijstijd zo veel mogelijk praktijkgericht in te vullen. Onze doelgroep is vooral volwassenen en omscholers, daarnaast faciliteren wij een leven lang leren.''

Uitbreiding
De Horeca Academie gaat per september 2019 van start in Houten. Hierbij zullen de volgende opleidingen aangeboden worden. Kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca Ondernemer Manager en Leidinggevende keuken. Meer informatie is te vinden op horecaacademie.nl waar geïnteresseerden zich ook kunnen inschrijven. Defensche: ''Feitelijk hebben wij ons de laatste jaren steeds meer ontpopt tot een bedrijfsschool voor de horecabranche. Onze studenten zijn volwassenen die in de horeca werken of willen werken. We bedienen dus bedrijven, medewerkers, omscholers, bijscholers, statushouders, ex-gedetineerden en anderstaligen. Kleinschalig maar gewoon erg goed onderwijs kenmerkt ons. We merken de laatste tijd steeds vaker dat ook mensen van buiten de regio  Noord- en Zuid-Holland best bij ons zouden willen studeren maar de afstand te groot vinden. Met een vestiging in het centraal gelegen Houten kunnen we een groot gebied gaan bedienen met onze opleidingen.” Karel de Leest bestuursvoorzitter SVO: “We gaan niet over 1 nacht ijs, wij werken immers al 5 jaar samen met de Horeca Academie. Deze samenwerking is in de loop der jaren alleen maar hechter geworden en we maken nu een nieuwe stap hierin door de Horeca Academie in de gelegenheid te stellen om een vestiging te openen op onze locatie in Houten. Deze stap past gewoon erg goed bij de missie van SVO om hoogstand beroepsonderwijsonderwijs in de foodsector aan te bieden juist ook in deze regio.”

 

Reacties

afbeelding van Petra vleugel

Goedendag, onze 16 jarige dochter is geïnteresseerd in een opleiding aan jullie academie. Ik lees echter dat jullie voornamelijk volwassen studenten hebben. Hoe werkt dat precies? Ik hoor graag van u.

Reactie toevoegen