Q-staff introduceert Discover Your Dream

Q-staff introduceert Discover Your Dream

Charles van Goch behoeft geen introductie, zijn nieuwe initiatief wel. Hij heeft al (tien)duizenden jongeren in de horeca aan het werk geholpen en komt nu, in de coronacrisis, met ‘Discover Your Dream’.

Iedereen kent het verhaal: kort na het begin van de eerste horecasluiting ging het gerenommeerde bedrijf Mise en Place failliet. Maar er is een herstart van Mise en Place en vooruitlopend op de heropening van de horeca ontplooit van Goch een nieuw initiatief.


Discover your dream
Promotiemateriaal voor Discover Your Dream

Charly van Goch gaat al een leven lang met jonge mensen om. Een groot deel van de personeelsleden van Mise en Place zijn immers scholieren en studenten. Hij wilde ze altijd meer bieden dan alleen een bijbaan. De trainingen moesten ze niet alleen verder helpen in de horeca, maar ook in het leven.

Door de coronacrisis is er veel meer weggevallen dan een mooie baan in de horeca via Mise en Place. ‘Jongeren missen alle sociale contacten. School, sportclub en bijbaan in de horeca: alles is weggevallen. Jongeren lopen niet alleen een leerachterstand, maar vooral ook een leefachterstand op, doordat ze in een zo belangrijke fase van hun leven zitten. Sommigen worden eenzaam, of erger nog, depressief. Daarom heb ik met Q-Staff voor jongeren het ‘Discover Your Dream’ programma ontwikkeld.’

Discover Your Dream

Steeds vroeger wordt van jongeren gevraagd om levenskeuzes te maken. Ouders, vrienden, klasgenoten, social media; de maatschappelijke druk is groot en de verwachtingen zijn hoog. De keerzijde van onbeperkte mogelijkheden is keuzestress, die door bijna de helft van de jongeren tussen 12 en 25 jaar wordt ervaren (EenVandaag, 2016). Studiekeuze is hierin een belangrijke factor, want het aanbod is eindeloos, maar de verkeerde keuze kan je ook duur komen te staan.

Het nieuwe programma helpt jongeren met het ontdekken van hun talenten, het definiëren van hun doel en het maken van de juiste keuzes voor de toekomst. De brochure formuleert het zo: “DYD zet jongeren in hun kracht, helpt sterktes en valkuilen te definiëren en geeft praktische tips en tools. Onder begeleiding van experts op het gebied van studiekeuze en persoonlijke ontwikkeling, samen met hun peers, gaan jongeren in een driedaags event met hun toekomst aan de slag.”

Eerste editie in juli

De eerste editie van DYD vindt plaats van vrijdag 16 t/m zondag 18 juli 2021 in Lanaken (België, 10km van Maastricht). “We werken in een kleine groep van minimaal 20 en maximaal 40 deelnemers”, zegt Van Goch. Vergelijkbare events worden door Q-staff al jaren aan bedrijven aangeboden.


Charly van Goch

Intake

Voorafgaand aan DYD vindt een zorgvuldige intake plaats, met ouder(s) en deelnemer. Deze intake wordt gevolgd door een voorbereidend traject van zes weken, bestaande uit wekelijkse inspiratie en voorbereidende opdrachten. Na afloop van Discover Your Dream vindt een afrondend traject van zes weken plaats, bestaande uit persoonlijke opdrachten en een evaluatiemoment.

Voor wie?

Discover Your Dream richt zich op jongeren van 16 tot 18 jaar die op moment van deelname klaar zijn om aan hun eindexamenjaar te beginnen. Tijdens Discover Your Dream worden ze optimaal klaargestoomd om in het aankomende schooljaar belangrijke (studie)keuzes te maken. Discover Your Dream vindt plaats in trainingscentrum ‘Lanaekerheide’ in Lanaken (België), 10 kilometer ten westen van Maastricht. Het trainingscentrum is tijdens het event exclusief beschikbaar voor de Discover Your Dream deelnemers. De locatie is van alle gemakken voorzien: slaapzalen, sanitair en cateringfaciliteiten. Aanmelden kan tot 23 mei.

www.discoveryourdream.nl