Toiletpapier helpt Mercure te verduurzamen

Tags: hotel

Toiletpapier helpt Mercure te verduurzamen

Mercure Hotel Amsterdam Centre gaat samenwerking aan met The Good Roll om het hotel weer wat duurzamer te maken. 

Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District slaat de handen ineen met The Good Roll: 100% boomvriendelijk toiletpapier. Dat maakt General Manager Francis Windt met veel plezier bekend. De samenwerking sluit volledig aan bij het Planet 21 programma voor duurzame ontwikkeling, waar Accor-hotels (waar Mercure bij aangesloten zit) deel van uitmaken.

Nog meer duurzaam
“Wij houden van nieuwe, duurzame initiatieven waar wij heil in zien”, vertelt Windt over de vrolijke toiletrollen in hun hotels, die ze ontdekte op een Social Buy Event in Amsterdam. “Maar al waren we niet bij Planet 21 aangesloten, dan hadden wij alsnog alleen maar toiletrollen van The Good Roll willen hebben. We gebruiken nou eenmaal veel toiletpapier en deze rollen zijn niet alleen betaalbaar, maar zien er ook nog eens superleuk uit voor onze gasten!”  The Good Roll is gemaakt van 100 procent gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Zoals ze zelf verklaren: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van bijvoorbeeld CO2. Van de netto winst van The Good Roll wordt 50 procent gebruikt voor de bouw van veilige en schone toiletten en voorzieningen in ontwikkelingslanden.

Enthousiaste reacties
De rollen zijn pas net geïntroduceerd bij de gasten, maar kunnen nu al op talloze enthousiaste reacties rekenen. “Logisch, met al die kleurtjes. Dat oogt toch net wat gezelliger dan een saaie toiletrol. En het is nog goed voor het milieu ook!”, is de logische verklaring van Windt. Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District doet niet alleen op het gebied van toiletrollen iets met duurzaamheid; ook op andere gebieden zijn ze druk bezig hun bedrijfsvoering perfect aan te laten sluiten op Planet 21. “Zo werken wij onder andere met rebottled glazen, waarbij gebruikte wijnflessen worden verwerkt tot glazen”, aldus Windt. Ook hebben ze eigen bijen (en dus honing!), werken ze met een systeem waarbij ontbijt weggooien uit den boze is en met weer een ander systeem waarbij zeeprestanten worden omgevormd tot nieuwe, ruwe zeepblokken. “Zo doen we hard ons best om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere werkomgeving.”

Artikel delen