Deze 11 bier-snackcombinaties zorgen voor nóg meer omzet

Deze 11 bier-snackcombinaties zorgen voor nóg meer omzet

Bierpairing is razendpopulair. Geen wonder, want er zijn volop mogelijkheden. Zo ook voor de borrelkaart. Maar welke snack komt nu het beste tot zijn recht met welke biersoort? Om antwoord te krijgen op deze vraag schakelde Van Geloven bierexpert Ivo Thijssen in. Hij zette hieronder de populairste Van Geloven-snacks op een rij, gematcht met het perfecte biertje. Zo haal jij alles uit je snack- en borrelkaart. Proost!

Ivo: “We hebben dit heel grondig aangepakt. Eerst maakten we de oefening op papier. We noteerden welke bieren volgens onze ervaring zouden passen bij de snacks van Van Geloven. Daarna haalden we alles in huis om te proeven. De belangrijkste conclusie was al snel dat het mondgevoel van de snacks heel bepalend was. Met het mondgevoel, bedoel ik één van de drie componenten van smaak, naast wat je proeft met je tong of ruikt met je neus. Bij de snacks zit je bijna altijd met een lekker krokant jasje en dan een zachte, smeuïge vulling. Daar kan je dan de bieren op afstemmen.”

Wil je alle beerpairings in één handig overzicht? Bekijk dan de infographic!

1. Mora Crispy Chick’N Strips met luxe pils

Mora Crispy Chick’n Strips matchen het beste met een luxe pils, zoals Birra Moretti, Peroni en Hertog Jan. De zoutheid van de snack verzacht de bitterheid van het bier. Hierdoor proef je de moutsmaken stukken beter. Het koolzuur breekt dan weer de vettigheid, waardoor een prikkelende smaakcombinatie ontstaat.

2. Nacho Cheese bites met blond abdijbier

Combineer de Mora Nacho Cheese bites met een blond abdijbier, zoals Affligem Blond. De vanillearoma’s van het bier blussen de peperigheid van de snack. De moutigheid komt tot zijn recht door de kaasvulling. Samen houden ze elkaar mooi in balans.

3. Souflesse Kaas Mini’s met romig witbier

Souflesse Kaas Mini’s gaan perfect samen met een romig witbier, zoals een Korenwold, Ijwit of Hoegaarden. De romige, volle smaak van het bier laat de kaas zoeter smaken. Het zorgt in de mond voor een mooi rond en vol geheel.

Entree-VanGeloven-Beerpairing-2

4. Borrelmaatjes met een bierproeverij

Borrelmaatjes zijn luxe borrelhappen en daar hoort niet één biertje bij, maar een hele beerflight! De beste combinatie is een proeverij met bier in kleine glazen:
  • IPA voor de mini Bami
  • Oriëntal Tripel voor de mini kalfscroquet
  • Dubbel voor de mini rundkroket
  • Witbier voor de mini kaassoufflé
  • Pils voor de mini frikandel

5. Vegetarische Bitterballen met zwaar blond bier

Vegetarische Bitterballen van Van Dobben zijn heerlijk op smaak en passen het beste bij een zwaar blond bier. Dit is bijvoorbeeld een Cornet, Duvel of Brand Zwaar Blond. De moutige smaak haalt de lichte korst van de bitterbal omhoog. Het koolzuur neutraliseert de smeuïge vulling, waardoor het een perfecte combinatie is.

6. Kalfsvlees Bitterballen met kruidige tripel

Kalfsvleesbitterballen van Van Dobben matchen met een kruidige tripel. Dit kan een Zatte Tripel, Affligem Tripel of La Trappe Tripel zijn. Het bier heeft een hoog alcoholpercentage en (meestal) veel koolzuur, waardoor de kalfsvleesbitterbal goed tot zijn recht komt.

7. Bourgondiër Rundvlees Bitterballen met amberbier

Bourgondiër Rundvleesbitterballen hebben een krachtige umamismaak. Deze passen goed bij karameltoetsen die je in amberbieren terugvindt, zoals de Maredsous Donker, Gerardus Dubbel en Texels Stormbock. De zoetigheid van het bier brengt de volle ragout mooi in balans. Hierdoor proef je de smaken extra lang in je mond.

Entree-VanGeloven-Beerpairing-3

8. Kwekkeboom Rundvlees Bitterballen met gematigde IPA

Kwekkeboom rundvleesbitterballen zijn vrij romig en matchen goed bij een gematigde IPA, zoals Brand IPA, Vedett IPA en Bavaria IPA 0.0. De bitterheid van een IPA doorbreekt de romigheid van de bitterbal. Hierdoor proef je een smaakcombinatie van zoet, zout en bitter.

9. Leffe Stoofvlees Bitterballen met vol donker bier

Leffe Stoofvlees Bitterballen komen het beste tot hun recht met een vol donker bier, zoals een La Trappe Quadrupel, Brand Dubbel- of Winterbock en Hertog Jan Grand Prestige. Het geroosterde mout en de karamel zorgen samen met de bitterbal voor een kruidige en volle smaak.

10. Mora Vega Draadjesvleesch Bitterballen

Mora Vega Draadjesvleesch Bitterballen smaken heerlijk met een dubbel 0,0, zoals Affligem 0,0, Leffe 0,0 en La Trappe 0,0. De alcoholvrije variant is wat lichter dan een dubbel met alcohol en heeft karameltoetsen die de zoetheid van de vulling omhooghalen. Het geroosterde mout past weer goed bij de knapperige korst. Kortom: een goede bierpairing

Perfecte snacks om mee te combineren

Heb je de juiste combinaties te pakken? Plaats dan bij je snacks telkens een biersuggestie op de kaart. Gasten houden nu eenmaal graag van lekkere suggesties. Je kan ook enkel de bierstijl als tip meegeven, dat nodigt dan weer uit om een gesprek hierover te beginnen en geeft je de gelegenheid om aan de relatie met je gasten te bouwen. Voorzie in elk geval bij ieder bier een beknopte smaakbeschrijving op de kaart. Dat verlaagt de drempel om eens iets nieuws te proberen.

Bestel nu de Van Geloven-snacks

Artikel delen