Kerstdiner thuis of in het restaurant, zo dek je de tafel

Kerstdiner thuis of in het restaurant, zo dek je de tafel

Het aanbieden van afhaalmaaltijden en bezorging aan huis heeft tijdens de lockdowns veel horecaondernemers door de crisis geholpen. Met kerst voor de deur is het een uitgelezen kans om extra uit te pakken met maaltijdboxen en afhaalmaaltijden. Maar hoe doe je dat zo duurzaam en stijlvol mogelijk?

maaltijdboxen

Afhaalmaaltijden en take away-boxen @home

Het lijkt wel een déjà-vu… Door de afgekondigde, strengere maatregelen van de overheid dreigt er een nieuwe kerstperiode zonder de gezelligheid en sfeer aan tafel in restaurants en hotels. En nu de horeca weer vervroegd de deuren moet sluiten en het aantal couverts in de zaak beperkt is, stijgt de interesse in maaltijdboxen en bezorging weer tot een hoog niveau. Bovendien zorgen deze take away-boxen voor extra inkomsten voor de horecaondernemer. Niet alleen het restaurant om de hoek zet deze take away-boxen in, ook bekende (sterren)restaurants en hotels zijn volop aan het bezorgen.

Met de feestdagen voor de deur is het een uitgelezen kans om als horecaondernemer extra uit te pakken met deze maaltijdboxen. Bezorg bijvoorbeeld een kerstdiner of -borrel aan huis. Zo bied je je gasten toch een moment om onbezorgd te ontspannen en culinair te genieten tijdens de komende feestdagen. Duni heeft hiervoor verschillende duurzame maaltijdverpakkingen op maat, zoals BioPak. Duni heeft jarenlange ervaring in maaltijdverpakkingen en kan adviseren welke verpakking het beste aansluit bij de uitstraling van jouw horecazaak. Vergeet ook niet om de maaltijden die je rondom de feestdagen bezorgt, extra aandacht te geven met feestelijke servetten en eventueel placemats. Zo maakt de gast van zijn of haar huis een thuis-restaurant met de herkenbare tafelaankleding van jouw restaurant.

Kerstdiner en tafelen @restaurant

Met de vervroegde sluitingstijden is dineren buiten de deur niet meer mogelijk. Maar er zijn genoeg kansen voor horecaondernemers om toch uit te pakken deze feestdagen. Als hotelier of restauranthouder kun je ervoor kiezen om een kerstontbijt, -lunch, -brunch of zelfs een kerstdunch aan te bieden. Zo genieten gasten van de gastvrijheid buiten de deur binnen de geldende regels van dit moment. Kleed de tafel aan in kerstsferen of zorg er in het geval van dineren op de kamer voor dat de gastenkamers een restaurant-vibe krijgen met een mooi gedekte tafel.

Bij Duni kun je terecht voor feestelijk kerstdessins in duurzame materialen. Ga bijvoorbeeld voor een traditioneel kleurenpalet met groen, rood en goud. Of voor de natuurlijke look voor de milieubewuste ondernemer.

Of je nu op zoek bent naar de best passende take away-verpakkingen of de mooiste aankleding voor uw tafels, Duni biedt graag de helpende hand. Zo zorg je ervoor dat jouw horecazaak tijdens de feestdagen een sfeervol en feestelijk tintje krijgt. Neem contact met de customer service-afdeling van Duni op 076/5432344 of stuur een mail naar info@duni.nl.

Artikel delen