Eigenaar Restaria Oude Gracht blij met Horeko

Eigenaar Restaria Oude Gracht blij met Horeko

Professionalisering is cruciaal voor de fastservice. Voor Hans van Ballegooijen, eigenaar van Restaria Oude Gracht in Eindhoven, is Horeko hét systeem om hier stappen mee te maken.

Recepten geborgd voor de toekomst

"De familierecepten werden van oudsher altijd opgeschreven in een mooi boek, maar als het boek weg is, is het recept ook weg." Om de recepten zowel te borgen voor de toekomst, als dagelijks te kunnen beheren ging hij op zoek naar een digitaal systeem. Vanuit zijn rol als formulemanager van Restaria binnen Bidfood kwam hij in contact met Horeko. Dankzij de volautomatische leverancierskoppeling zijn niet alleen de ingrediënten met de meeste actuele prijs ingeladen, maar is ook informatie over bijvoorbeeld allergenen direct zichtbaar.

"Horeko is het middel om je recepten te borgen met de juiste berekeningen én allergenen."

restaria oude gracht

"De berekeningen deden we voorheen echt op het gevoel. De boekhouder zei 'het gaat goed' of 'het gaat minder goed' en op basis daarvan gingen we aan de prijs sleutelen. Omdat we veel snacks zelf maken, hadden we geen idee 'wat kost nu een eigengemaakte kroket?'. En dat weten we nu wel." Gelijk met deze kennis aan de slag, dus de portionering en verkoopcijfers analyseren: "sinds we met Horeko gestart zijn, is het rendement wel met 4% gestegen."

Ook de verpakkingskosten berekend

Normaal gesproken worden in de fastservice de verpakkingskosten niet meegerekend. Zeker nu iedereen moet omschakelen naar plastic-vrije alternatieven, is het belangrijk hier wel mee te rekenen. "Wij hebben bewust gekozen om met suikerriet verpakkingen te gaan werken en die mee berekend in de kostprijs van bijvoorbeeld een frietje met. Zo is dit echt onderdeel van het verkoopproces."

Horeko is hét systeem voor de professionele horeca!

"We zijn een aantal jaar geleden al gestart met het personeelsplanningsgedeelte." Als ondernemer wilde hij nog een stap verder gaan in professionalisering en sinds kort gebruikt hij ook Horeko Kitchen Manager. "Nu hebben we de full experience - keukenmanagement en personeelsplanning in 1 systeem - en daar hebben we heel veel profijt van!" De medewerkers weten het scherm ook steeds beter te vinden voor in- en uitklokken, opzoeken van allergenen of printen van datumstickers.

"Voorheen werd er een datum opgeschreven op een stukje schilderstape. Nu met de water oplosbare labels gaat het gewoon een stuk sneller."

Employee Manager bespaart op de personeelsuren

"Iedere horeca ondernemer heeft nu personeelsuitdagingen. Sinds we met Horeko werken worden we niet meer de hele tijd lastig gevallen met verzoeken. We hoeven alleen om de zoveel tijd het rooster te maken. Voor de rest worden we compleet ontzorgd in het personeelsmanagement. Daarmee besparen we elke week wel een paar uur!"

Liever kijken en luisteren hoe Horeko je kan helpen je keukenmanagement en personeelsplanning te professionaliseren? Bekijk dan deze video:

 

Artikel delen