Verminder stress op de keukenvloer: dit mag niet missen in je keuken

Warmhoudlades_Moduline

Verminder stress op de keukenvloer: dit mag niet missen in je keuken

Sneller en effectiever werken tijdens hectische piekmomenten in de keuken, zonder de inzet van extra personeel. Welke horecaondernemer wil dat nu niet? De Moduline warmhoudlades van Hakvoort Professional bieden daarbij uitkomst. Bij Hotel-Restaurant ’t Voorhuys uit Emmeloord kunnen ze al niet meer zonder.

Warmhoudlades: een helpende hand tijdens piekmomenten

Piekmomenten, daar zijn ze bij Hotel-Restaurant ’t Voorhuys maar al te bekend mee. En met het voorjaar en zomer – als het terras weer opengaat en binnen no time vol zit – wordt dat al snel een paar tandjes meer. “Dan is het in de keuken vaak stevig aanpoten”, vertelt chef-kok Robbin Gerritsen. “En als je net zoals wij vaak te maken hebt met een hoge piekbelasting, is werken met warmhoudlades van Moduline ideaal. Daarmee heb je namelijk eigenlijk geen omkijken meer naar je vlees. Wel zo prettig!”

Flinke tijdsbesparing

Hoe ziet dat er in de praktijk uit? “Einde middag bakken we het merendeel van het vlees aan, daarna gaat het op een lage, gecontroleerde temperatuur oven in”, licht Robbin toe. “Om het dan vóór het diner in de lades te doen. Zo kun je veel sneller uitgiftes doen. Ter illustratie: tijdens de ‘avondspits’ kunnen we nu heel makkelijk en in een oogwenk twintig stukken vlees meegeven aan de bediening. In plaats van dat je nog 10-20 minuten per vlees-item bezig bent om het te garen. Bovendien kan je op deze manier tijdens piekmomenten met minder mensen meer couverts uitgeven. Ja, ik zie deze lades echt als een mooie oplossing om de drukte uit de keuken weg te halen!”

Warmhoudlades_Moduline
Warmhoudlades van Moduline van Hakvoort Professional

Betere smaak

En hoe zit het met de kwaliteit dan wel smaak van het vlees? “De temperatuur wordt goed gereguleerd, waardoor het vlees niet uitdroogt”, aldus de chefkok. “Zo kun je het vlees en/of vis uren warm kan houden, zonder kwaliteitsverlies. Eigenlijk bevorderen deze lades smaak van je vleeswaar. Want door deze bereiding en de gereguleerde garing komen de eiwitten van het vlees echt goed tot rust. Wat de smaak zonder meer ten goede komt! En de kwaliteit bij het uitserveren verbetert.”

Moduline

Extra gemak

Een aanrader dus, werken met warmhoudlades? "Absoluut", zegt Robbin stellig. "Ze zijn ideaal voor de grotere horecagelegenheden, die veel orders hebben en worstelen tijdens piekmomenten. Dan wel kampen met personeelstekort en wat extra gemak in de keuken kunnen gebruiken. Wij zijn fan!"

Meer weten? Bekijk hier de warmhoudlades van Moduline

Artikel delen