advertorial

De voordelen van het gebruik van een contactgrill

De voordelen van het gebruik van een contactgrill

Take away is in Nederland en daarbuiten een van de grootste bezorgers van eten van restaurants. De corona pandemie houdt ons al bijna een jaar binnen. Restaurants en andere horeca zijn dicht. Afhalen of bezorgen mag wel. Het is voor restaurants een doekje voor het bloeden.

Het ‘afhaal’ restaurant

Wat bij Chinese restaurants gangbaar was, is nu voor alle restaurants werkelijkheid geworden. Chinees eten werd massaal afgehaald en relatief weinig in het restaurant genuttigd. Er kwam ook een term voor; de ‘afhaal Chinees’. Het enige verdienmodel van de huidige restaurants is nu de gerechten te brengen naar de klanten. Dat is een schrale troost want de inkomsten op het drinken wordt gemist. De algemene regel is dat vooral op de drankjes de winstmarge het hoogst is.


Take away afhalen grootkeukens

Volume van omzet verschillend

De omzet van restaurants verschillen ook. De eenvoudige gerechten zoals pizza’s en panini’s die bereid worden op een horeca contactgrill hebben een ander volume dan uitgebreide menu’s. De huidige lockdown geldt in ieder geval tot 3 maart. Onder welke condities restaurants dan open mogen, is nu niet bekend, maar veel houders zullen het concept van vóór de corona moeten aanpassen. In Utrecht openen enkele restaurants op experimentele basis hun deuren. Sneltesten is een onderdeel van het experiment.

Extra kosten

Thuisbezorgd heeft wel baat bij de corona. In 2020 is de omzet met ruim vijftig procent gestegen ten opzichte van 2019. Het is een kwestie van ‘de een zijn dood is de ander zijn brood’. De omzet van Take Away is de extra kostenpost van de restauranthouders. De bestel- en bezorgcommissie is zo’n 30 procent. Dit roomt de inkomsten behoorlijk af. De restauranthouder is dus gebaat dat klanten rechtstreeks bij het restaurant bestellen en zelf het eten afhalen.

De NOW-regeling, TVL-regeling en de steunregeling voor ongebruikte voorraden vergoeden tot maximaal 85 procent. Een eenvoudige rekensom leert dat bij een maximale vergoeding nog steeds 15 procent betaald dient te worden.

Artikel delen