Handig: meer grip op marge bezorggerechten

Handig: meer grip op marge bezorggerechten

Horeko heeft twee nieuwe features gelanceerd voor haar keukenmanagementsysteem Horeko Kitchen Manager. De softwareleverancier helpt hiermee horecaondernemers om meer grip te krijgen op de marge van bezorggerechten. Wil je een gratis demo van dertig dagen van het hele softwarepakket van Horeko? Scroll dan naar beneden.

horeko“Onze praktische gedachte is steeds: software maken waar de horeca beter van wordt”, vertelt CEO Marvin van Dongen van Horeko. “Doordat de horeca - noodgedwongen door corona – veel meer aan bezorgen doet, kregen we van onze klanten veelvuldig de aanvraag voor een feature waarmee ondernemers de commissie die ze aan bezorgplatforms betalen, kunnen doorberekenen. Bovendien verwachten we dat afhalen en bezorgen ook na de lockdown blijft. Kijk maar naar de opkomst van de virtuele, dark kitchen. Onze software is ook daarvoor uitermate geschikt.”

Marge inclusief bezorgkosten direct zichtbaar

Met de nieuwe feature (eigenschap in een softwaresysteem) kunnen horecaondernemers in het calculatiegedeelte gemakkelijk de commissie voor Thuisbezorgd, Uber Eats of Deliveroo in de prijs van het gerecht doorberekenen. Ze zien zo direct wat hun marge inclusief bezorgkosten is. “Zo heb je altijd grip op je marge en krijg je inzicht in wat je per verkocht gerecht betaalt voor bezorging. Daardoor weet je meteen of je hiermee een goede marge behaalt”, licht Van Dongen toe. Je kunt daarmee als ondernemer keuzes maken over welke gerechten je wel en welke je niet aanbiedt voor bezorging.

Tweerichtingscommununicatie met kassa’s

Naast deze toepassing is er sinds kort voor gebruikers van Horeko Kitchen Manager een tweerichtingskoppeling met Mplus- en Lightspeed-kassa’s mogelijk. Waar Horeko eerder alleen informatie van de kassa ontving, is er nu tweerichtingscommunicatie toegevoegd. Van Dongen vertelt: “Gerechten en prijzen zijn nu vanuit ons softwaresysteem direct te exporteren naar de kassa. De ondernemer hoeft daardoor nu niet meer handmatig een kassanummer te koppelen aan de gerechten en prijzen in Kitchen Manager. Bovendien kan hij als de ingrediëntprijzen veranderen en daardoor de prijs op de (afhaal)menukaart wijzigt, dit direct in de kassa gelijktrekken.” Zo boekt de ondernemer tijdswinst, kan hij efficiënter calculeren en heeft hij meer tijd voor andere zaken. Wel zo praktisch.

Wie meer wil weten over deze nieuwe features in Horeko Kitchen Manager, kan daarvoor de supportpagina’s van de softwareleverancier raadplegen. Via deze link komen gebruikers bij de informatie over het calculeren van bezorgkosten. Over het exporteren van prijzen en gerechten naar de kassa, is via deze link meer te vinden.

Gratis demo

Horeko is een innovatieve leverancier van software-oplossingen voor de Nederlandse en Belgische horeca ten aanzien van kostprijsberekening, menu-engineering, HACCP, online roosteren en documentbeheer. Via een gratis en vrijblijvende demo van dertig dagen, maken horecaondernemers kennis met deze softwaretools. De demo is aan te vragen op de website.
 

Artikel delen