illycaffè bekroond als ethisch bedrijf

illycaffè bekroond als ethisch bedrijf

illycaffè S.p.A., wereldleider in de duurzame koffie-industrie, is dit jaar opnieuw erkend als een van de meest ethische bedrijven ter wereld. Het is de negende keer dat illycaffè deze erkenning ontvangt.

Categorie Food, Beverage & Agriculture

Ethisphere erkende in totaal 135 bedrijven in 22 landen en 46 industrieën. illycaffè is samen met zes andere bedrijven bekroond in de categorie Food, Beverage & Agriculture. Het is het enige Italiaanse bedrijf dat deze onderscheiding ontvangt.

Illycaffè en duurzame wereld

illycaffè zet zich al lang in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor al zijn belanghebbenden – van boeren tot consumenten. De erkenning als een van 2021’s World’s Most Ethical Companies bevestigt de inspanningen voor het bedrijf om bij te dragen aan het creëren van een duurzame wereld voor de komende generaties.

illycaffè bekroond als ethisch bedrijf

Klimaatneutraal in 2033

“Het handhaven en promoten van sterke ethiek en waarden zijn essentieel om positieve verandering in onze mondiale samenleving te bewerkstelligen, evenals het erkennen van de essentiële rol van de particuliere sector bij het creëren van een wereld die nu en voor de komende generaties meer sociaal, economisch, ecologisch en duurzamer is”, aldus Andrea Illy, voorzitter van illycaffè S.p.A.

“Een van de belangrijkste aandachtspunten is het verminderen van onze milieu-impact. We streven ernaar uiterlijk in 2033 klimaatneutraal te zijn.”

Ethisphere

Timothy Erblich, CEO van Ethisphere, de organisatie die illycaffè dit jaar opnieuw bekroonde als een van de meest ethische bedrijven ter wereld: “Terwijl we de moeilijke uitdagingen van 2020 aangingen, zagen we bedrijven – boven alle andere instellingen – het voortouw nemen bij het winnen van het vertrouwen van belanghebbenden door veerkracht en toewijding aan ethiek en integriteit.”

Beoordelingsproces

Illycaffè is dit jaar onder meer beoordeeld op hoe het bedrijf zich aanpast aan en reageert op de wereldwijde gezondheidspandemie en daarnaast op milieufactoren, sociale factoren, bestuursfactoren, veiligheid, gelijkheid, inclusie en sociale rechtvaardigheid.

Bekijk de volledige lijst van 2021 World’s Most Ethical Companies

Artikel delen