Tikkie Check als betaalmogelijkheid horeca

Tikkie Check als betaalmogelijkheid horeca

Lightspeed biedt vanaf nu Tikkie Check aan als betaalmogelijkheid voor restaurants. De integratie tussen het kassasysteem en de betaalapp biedt horeca-ondernemers een eenvoudige oplossing om hun gasten zonder tussenkomst van personeel af te laten rekenen.

QR-code scannen voor betalen rekening

Vanaf de heropening kunnen gasten betalen door de QR-code te scannen op hun tafel en gelijk een betaalverzoek te sturen naar hun tafelgenoten. Zodra de rekening is voldaan, wordt dit automatisch doorgegeven in Lightspeed en kan de tafel worden afgesloten. Een snelle, overzichtelijke en bovenal veilige manier van contactloos betalen.

betalen rekening tikkie check

Voordelen Tikkie Check

De integratie is eenvoudig aan te vragen, zodra deze geïnstalleerd is, levert het de volgende voordelen op voor horeca-ondernemers:

  • Veilige en contactloze betaaloplossing: Uit een recent horeca-onderzoek gehouden door Lightspeed onder 1000 Nederlanders bleek dat 21 procent vindt dat restaurants na de heropening van de horeca bestellen en betalen via een app moet aanbieden. Maar liefst 27 procent verwacht dat ze contactloos kunnen betalen. Afrekenen via Tikkie Check bevordert het behouden van de anderhalve meter afstand en is in lijn met de richtlijnen van het RIVM.
  • Sneller afrekenproces: Door af te rekenen met Tikkie Check hoeven gasten niet meer om de rekening te vragen en hoeft de bediening niet meer persoonlijk met de gast af te rekenen.
  • Meer flexibiliteit voor gast en bediening: Gasten zijn vrij om te vertrekken wanneer ze willen, wat zorgt voor een hogere omloopsnelheid. De bediening besteedt minder tijd aan ‘randzaken’ zoals afrekenen en kan hierdoor meer tijd besteden aan de gast zelf.
  • Digitaal en duurzaam: Doordat gasten digitaal kunnen afrekenen, krijgen ze real-time inzicht in hun rekening. Ook fooi kan eenvoudig in het betaalproces worden toegevoegd. Daarnaast betekent een digitale rekening en bon dat de ondernemer minder hoeft te printen, wat bijdraagt aan duurzamer ondernemen.

Eerste integratie in kassasysteem

Pizzeria De Burgemeester van Napels, gevestigd in Leeuwarden, is de eerste Lightspeed-klant die Tikkie Check in zijn kassasysteem heeft geïntegreerd en heeft hoge verwachtingen van de integratie.

Peter Tuinhof, oprichter en eigenaar: “Ik denk dat Tikkie Check ervoor gaat zorgen dat de totale ervaring van onze gasten nog beter wordt. Nu zijn er nog tafels waarbij het eten goed was, maar het afrekenen lang duurde. Ook voor mijn team is het positief: als er voorstellingen waren in de nabijgelegen schouwburg was het afrekenen echt een klus waar niemand zin in had.

Daar hoeven we ons nu geen zorgen meer om te maken. Tel daarbij op dat mensen eenvoudig fooi kunnen geven en ik denk dat iedereen er beter uit komt – zowel onze gasten als onze werknemers.”

Lightspeed over Tikkie Check

Gaetan Buelinckx, Sales Director van Lightspeed: “Bij Lightspeed spelen we altijd in op de consumentenverwachtingen van de toekomst. Door ons te richten op kwalitatieve integraties zorgen we ervoor dat onze klanten optimaal profiteren van technologische vooruitgang en snel kunnen inspelen op de laatste trends. Onze samenwerking met Tikkie Check is hier een lichtend voorbeeld van: veel Nederlanders zien contactloos betalen als vereiste zodra de horeca hun deuren weer mag openen en met behulp van Tikkie Check kunnen ondernemers eenvoudig voorzien in deze klantbehoefte.”

“We zijn erg blij dat Tikkie Check nu ook geïntegreerd is met Lightspeed, een sterke en innovatieve partner in de horecabranche. Met deze integratie bieden we een veilige en eenvoudige betaaloplossing voor de vele horeca-ondernemers die gebruik maken van Lightspeed”, aldus Hein ter Braak, Head of Product van Tikkie.

Over Tikkie

Met Tikkie stuur je eenvoudig betaalverzoeken via o.a. WhatsApp, Messenger, sms en QR-code. Tikkie is in 2016 geïntroduceerd en telt inmiddels meer dan 6 miljoen gebruikers. Het is een initiatief van ABN AMRO en gratis te gebruiken voor iedereen met een Nederlandse betaalrekening. Ook bedrijven kunnen bij Tikkie terecht om de applicatie te gebruiken op diverse manieren binnen hun eigen bedrijfsvoering.

Artikel delen