advertorial

Markilux breidt uit met groter schermsysteem

Markilux breidt uit met groter schermsysteem

Grote schermsystemen zijn vaak tegelijkertijd zon- en weerbescherming. Vooral restaurants en hotels hebben hier baat bij. De systemen creëren een buitenruimte voor gasten die op bijna elk jaargetijde kan worden gebruikt. Daarom heeft markilux zijn productprogramma uitgebreid met de "pergola stretch". De "pergola stretch" van markilux biedt bescherming tegen de weersomstandigheden.

markilux scherm pegola stretch

Systeem met één of meerdere velden mogelijk

„Onze 'pergola' is al jaren zowel een product dat goed verkoopt. Of het nu gaat om de standaardvariant of de compacte versie. Met de 'pergola stretch' bieden we nu een model van superlatieven aan", zegt Michael Gerling, directeur Productie en Techniek. Het maakt indruk met een oppervlaktemaat van maximaal zeven maal zeven meter bij een systeem met één veld. Verder kan het scherm met meerdere velden tot een totale afmeting van 25 maal 7 meter worden gekoppeld en laat het volgens Gerling zo zijn grootsheid zien.

Tandwieloverbrenging met sterke transportkracht

Het bijzondere van de "stretch-variant" is de innovatieve tandwieloverbrenging. Deze brengt de transportkracht volgens Gerling optimaal over op het doek. De aandrijving is met riemschijven in de geleiders verbonden en in de fabriek voorgespannen. Deze kan indien nodig door de vakpartner op locatie licht worden nagespannen. En zelfs het verwisselen van de motor gaat snel, aangezien deze door een revisieschacht in de behuizing goed toegankelijk is.

markilux scherm pegola stretch

Beschermkap geeft regen en vuil geen kans

De zonwering is afhankelijk van de gewenste breedte met twee of drie geleiders verkrijgbaar. Voor eenvoudige montage van de geleiders aan de behuizing kunnen de wandconsoles vóór de instelling van de werkelijke hellingshoek met een hellingshoek van vijf graden worden gefixeerd. Bovendien zorgt een muurafsluitprofiel voor een naadloze overgang naar de beschermkap. Zo wordt het doek beschermd tegen regen en vuil.

Dwarsprofielen transporteren het doek

„Bovendien zorgen onze waterdichte en vlamvertragende stoffen ervoor dat het droog blijft onder het scherm", benadrukt Gerling. Dwarsprofielen die zich in de zijdelingse geleiders voortbewegen en een goede doekspanning waarborgen, draaien het schermdoek als een soort baldakijn in en uit. Ze kunnen bovendien van LED-Lines als accentverlichting worden voorzien. Ook kunnen er verlichtingssystemen of warmtestralers aan een dwarsbalk worden bevestigd.

Voorzien van nieuwe regengoot

Nieuw aan de "pergola stretch" is ook de regengoot. Deze is verbonden met de voorste staanders, waarover regenwater al bij een hellingshoek van vijf graden kan weglopen. Voor zichtbescherming, bescherming tegen de wind of tegen regen van de zijkant is het mogelijk om verticale schermen met een panoramaraam te integreren. Verder kunnen de producten "format slide" of "format driehoek" met het scherm worden gecombineerd. Het "stretch-model" biedt volgens Gerling als onderdeel van de "pergola-familie" nu een extra mogelijkheid voor de variabele bescherming van grote buitenruimten tegen de weersomstandigheden, en dát het hele jaar door.

Meer informatie over de pergola stretch

Artikel delen