Meer vraag naar prive-jacuzzi op hotelkamers

Meer vraag naar prive-jacuzzi op hotelkamers

Een overnachting in een hotelkamer met luxe privéfaciliteiten, zoals een jacuzzi of een sauna, was in Nederland nog nooit zo populair als het afgelopen jaar. De aanvragen en het zoekopdrachten op internet waren in 2020 bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor, en in 2021 lijkt men opnieuw naar een verdubbeling af te stevenen. Dit blijkt uit analyse door vergelijkingswebsite HotelMetJacuzzi.nl.

Relaxen met luxe

Doordat er vanwege de coronapandemie niet naar het buitenland gereis kan worden, is men op zoek naar enige vorm van ontspanning die nog wel kan, binnen de lijntjes van de covidmaatregelen. Liefst met een beetje luxe, want wie het grootste deel van de dag is aangewezen op de beperkte oppervlakte van een appartementje of klein rijtjeshuis, is wel toe aan wat extra comfort.

Hotelkamer met jacuzzi of sauna

Een hotelkamer met een jacuzzi of een sauna (of misschien zelfs beide) past daar goed bij. “Vanaf het einde van de zomer zagen we een toename in het aantal zoekopdrachten”, zo geeft een woordvoerder van de hotelwebsite aan. “Vooral in Noord- en Zuid-Holland en de provincie Utrecht wordt er vaak naar gezocht.”.

Blijvende vraag

Na de verwachte piek rond Kerst en Valentijnsdag is de vraag echter nog niet teruggelopen. “Het lijkt er op dat mensen op zoek zijn naar een vakantie-ervaring, waar een bubbelbad blijkbaar bijhoort. En een kamer met een privésauna is een alternatief voor een spa of sauna, die momenteel nog gesloten zijn.”.

Ook op vakantieparken is eenzelfde trend in vraag zichtbaar. De meeste bungalows en vakantiehuizen op Nederlandse vakantieparken die over een jacuzzi, sauna of privézwembad beschikken, waren dit jaar al ruim vóór de eerste schoolvakantie volgeboekt.

Artikel delen