Slimme Keuken: meer marge in minder tijd

Slimme Keuken: meer marge in minder tijd

Het bereiden van kwalitatief eten gaat vaak gepaard met een flinke tijdsdruk. Een vloeiende mise-en-place is hierin een belangrijk onderdeel. Maar wat als je door personeelstekort te weinig handjes of niet de juiste kennis in huis hebt? Het laatste wat je wilt is dat dit invloed heeft op de kwaliteit van je gerechten of marges. Slimme Keuken van Sligro biedt uitkomst.

De voordelen van Slimme Keuken

✔ Realiseer tot 65% meer marge per gerecht

✔ Plan arbeidsuren efficiënter in en bespaar tot wel 40% op je personeelskosten

✔ Dankzij een handig calculatiedocument behoud je de grip op je kosten

✔ Door de slimme gerechten heb je meer tijd over voor eigen signatuur

✔ Altijd een constante kwaliteit

✔ Minder foodwaste door slim inkopen

✔ Inspiratie voor meer dan 65 slimme recepten voor de lunch en het diner

✔ Nieuw: Slimme Keuken Lunchrecepten

Gratis receptenboek

Meer dan 65 Slimme recepten in één document, incl. adviesprijzen en marges. Download gratis het receptenboek via sligro.nl/slimmekeuken

poké bowl gerecht slimme keuken

Maximale tijdswinst

Als restaurant wil je je gasten enerzijds een smakelijk en variërend menu aanbieden, maar moet je anderzijds de kosten meer dan ooit onder controle houden. Hoe pak je dat slim aan? Dat vraagstuk is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van Slimme Keuken. Een oplossing voor chefs, maar vooral ook door chefs.

Strakke calculatie op receptniveau

Door recepten en menusuggesties te combineren met een handig calculatiemodel helpt Slimme Keuken chefs om meer marge in minder tijd te behalen. In de zorgvuldig uitgewerkte recepturen vind je onder meer een overzichtelijke ingrediëntenlijst met bijbehorende artikelnummers, dit maakt het inkoopproces nog simpeler. Met het calculatiedocument bereken je in een handomdraai de benodigde aantallen.

mantao broodje slimme keuken

Daarnaast vind je per gerecht de bereidingswijze, een advies voor de verkoopprijs, de brutomarge, een dranksuggestie én of het betreffende gerecht geschikt is voor afhalen- en bezorgen. Slimme Keuken zorgt er op deze manier voor dat je op receptniveau kunt sturen op omzet en marges.

Tijd voor je signatuur

Het kan een uitdaging zijn om de kosten onder controle te houden, zonder in te leveren op de creativiteit en diversiteit van de menukaart. Alle afzonderlijke gerechten van de Slimme Keuken zijn wat eenvoudig te bereiden door slechts één chef. Dat betekent dat je waarschijnlijk minder keukenpersoneel nodig hebt voor uiteenlopende mise-en-place werkzaamheden. Arbeidsuren kunnen daarom tot wel 40% efficiënter worden ingepland. Met Slimme Keuken creëer je dus ook de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan je eigen signatuur. Oftewel om een persoonlijke stempel te drukken op je gerechten.

Meer weten over de Slimme Keuken van Sligro

Artikel delen