advertorial

Oplossing klimaatverandering = minder food waste

Oplossing klimaatverandering = minder food waste

Wereldwijd wordt 1/3e van het geproduceerde voedsel verspild, en dat is een groot probleem. Niet alleen verdient het eten een betere bestemming dan de prullenbak, ook draagt voedselverspilling bij aan de opwarming van de aarde. Wist je dat minder voedsel verspillen de #1 oplossing tegen klimaatverandering is? Jij kan hier je steentje aan bijdragen en dat kost je maar een paar minuten. We leggen je graag uit hoe.

Hoe zit dat dan?

Wanneer we voedsel verspillen, verspillen we niet alleen de producten. Ook het land, het water en de energie die nodig was om het eten te produceren gaan verloren.

Oorzaken verspilling in de horeca

In de horecasector belandt zo’n 50% van het eten in hotels, restaurants en cafés in de prullenbak in plaats van op een bord. Dit zijn veel voorkomende redenen waardoor de verspilling ontstaat:

  1. Veel horecaondernemers zijn zich niet bewust van het financiële voordeel van verspilling tegengaan. Veel omzet wordt misgelopen wanneer goed eten in de prullenbak belandt.
  2. Voedselverspilling tegengaan wordt in de horeca gezien als ingewikkeld en tijdrovend. Voedselverspilling tegengaan wordt in de horeca gezien als ingewikkeld en tijdrovend. Tijd is kostbaar in veel horeca zaken, dus zolang er geen efficiënte oplossing voor handen is, zal er nog weinig aan worden gedaan.


Too Good To Go

Verkoop je overschotten en zorg voor een groenere planeet

Met de Too Good To Go app verkoop je eenvoudig aan het einde van de dag jouw overtollige eten tegen een gereduceerde prijs. Of dit nu eten is dat over is gebleven bij het buffet, een gehele gekookte sterrenmaaltijd of producten uit de kantine.

Het werkt zeer eenvoudig. Met het eten dat er die dag over is, stel je verrassingspakketten voor consumenten samen (de zogeheten ‘Magic Boxen’). De consumenten bestellen en betalen de Magic Boxen via de Too Good To Go app. Vervolgens komen de consumenten het eten bij je ophalen op de door jou gekozen tijd.

De voordelen

  1. Zet overgebleven eten om in omzet. Via de app kun je eenvoudig terugzien hoeveel omzet jij aan je overschotten verdient.
  2. Je hoeft geen ingewikkeld proces te bedenken, Too Good To Go doet alles voor je. Om samen tegen voedselverspilling te strijden hoef je je alleen maar in te schrijven, wij regelen de rest.
  3. Verwelkom nieuwe klanten. Veel onze huidige partners zien na het begin van de samenwerking nieuwe gezichten in hun hotels, restaurants en cafés.
  4. Je draagt bij aan een groenere planeet. Alleen samen kunnen we zorgen voor een beter klimaat.

Doe vandaag #1ding tegen voedselverspilling!

Alles wat je hoeft te doen, is je vandaag nog aanmelden bij Too Good To Go. Dat is zo geregeld!

Meld je nu gratis aan!

Artikel delen