Tips terrastoppers 2021: verhoog je omzet!

Tips terrastoppers 2021: verhoog je omzet!

Als de pandemie íets duidelijk heeft gemaakt is het wel dat het terras belangrijker is dan ooit. Hoe aantrekkelijk is jouw terras en hoe haal je zoveel mogelijk omzet uit het terrasseizoen? Schiet uit de startblokken met deze tips!

Perfect serve

De marge op (terras)drankjes is nog altijd dé winstmaker. Verleid je gasten door van hun drankje een premium belevenis te maken.

  • Glaswerk Niets is zo’n afknapper als je drankje in een goedkoop stapelglaasje krijgen. Investeer daarom in premium glaswerk. Lipton heeft een gloednieuw iconisch glas dat ook stapelbaar is.
  • Garnering Onweerstaanbaar: geurige kruiden, eetbare bloemen of vers fruit in een mooi glas met daarin een ijskoud verkoelend drankje. Gasten zijn bereid om 15% meer te betalen voor een perfect serve.
  • Alternatieven voor ijs Vries bijvoorbeeld een voorraad druiven in. Ze zien er mooi uit in sommige drankjes en koelen als een ijsklontje.

lipton ice tea unilever terras

Meer met nul

De gezondheidstrend met minder alcohol en minder suiker gaat niet aan het terras voorbij!

  • Mocktails Ontwikkel een mooie frisse huis-mocktail die uniek is voor jouw terras. Scan voor inspirerende thee-mocktails de QR-code onderaan.
  • Fris en gezond Speel in op de gezondheidstrend door je assortiment uit te breiden met ‘volwassen’ frisdranken met minder suiker en meer smaak. Groene thee met frisse zuren is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een terrastopper van formaat.
  • IJsthee is king IJsthee is de meest bestelde terrasdrank van Nederland en Lipton is het meest geliefde ijsthee-merk. Daarom serveert 65% van de horeca Lipton. IJskoud geserveerd met een fris limoentje in een beslagen Lipton-glas. Zo eenvoudig kan onweerstaanbaar zijn.

Groen terras

Naast gezondheid is duurzaamheid een belangrijke trend. Laat zien aan je gasten dat je duurzaam onderneemt!

lipton sparkle terras drankje

  • Heaters met bewegingssensor Om je terrasseizoen te verlengen kun je nauwelijks zonder, maar heaters staan nog wel eens voor de mussen te stoken. Kies daarom voor een heater met bewegingssensor.
  • Duurzame Winterdeken De Lipton Winterdekens zijn gemaakt van 100% gerecyclede kleding; geproduceerd in Europa en per trein vervoer. Dat is nét wat onbezorgder genieten voor je gasten.
  • Plasticvrij Plastic rietjes kunnen echt niet meer. En er zijn volop alternatieven zoals rietjes gemaakt van bamboe of, jawel, suikerriet(jes). De nieuwe gouden vaatwasser bestendige Lipton ‘stirrers’ zijn gemaakt van 80% gerecycled plastic afval.

Meer over de terraspartner van de Nederlandse horeca

Artikel delen