advertorial

Videma behartigt belangen 4.8k rechthebbenden

Videma behartigt belangen 4.8k rechthebbenden

Het kan weer, samen tv kijken in de horeca. We kunnen met elkaar genieten van al die mooie programma’s en sportevenementen. Wat voor u goed is om te weten, is dat op deze tv-programma’s auteursrechten rusten voor onder andere programma-ontwikkelaars, scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs. Daarom heeft u voor het openbaar maken van tv-programma’s een licentie nodig. Stichting Videma regelt uw licentie en zorgt ervoor dat de rechthebbenden hun rechtmatige vergoeding ontvangen.

Wat doet Stichting Videma?

Als in de horeca de tv aanstaat, is daarvoor toestemming van de auteursrechthebbenden nodig. Want de rechthebbenden hebben dan recht op een vergoeding.

videma zakelijke tv-licentie

Stichting Videma behartigt hun belangen en kan middels een licentie toestemming geven voor het zakelijk gebruik van alle programma’s die worden uitgezonden via de belangrijkste landelijke publieke en commerciële omroepen.

Het betreft toestemming voor doorgifte en groepsvertoning van alle programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, FOX, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma’s berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma’s die ze uitzenden) en producenten.

Voordelen als lid van een brancheorganisatie

Bedrijven die lid zijn van een brancheorganisatie waarmee Videma een overeenkomst heeft, ontvangen korting op het Videma-tarief. De korting staat op de Videma-factuur vermeld als ‘branchekorting’. Bedrijven die 2020 al een Videma-licentie hadden met branchekorting en in 2021 nog steeds lid zijn van een brancheorganisatie, profiteren automatisch van de branchekorting.

Kom meer te weten over Stichting Videma

 

Artikel delen