advertorial

Videma behartigt belangen 4.6k rechthebbenden

Videma behartigt belangen 4.6k rechthebbenden

Stichting Videma behartigt de belangen van meer dan 4.600 auteursrechthebbenden. Zoals o.a. programma-ontwikkelaars, scenario- schrijvers, regisseurs en acteurs, publieke en commerciële omroepen.

Wat doet stichting Videma

Het zijn uitdagende tijden maar er komt een moment dat we weer samen TV kunnen kijken in de horeca en met elkaar kunnen genieten van al die mooie programma’s en sportevenementen. Wat voor u goed is om te weten, is dat op deze tv-programma’s auteursrechten rusten voor onder andere programma ontwikkelaars, scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs. Daarom heeft u voor het openbaar maken van tv-programma’s een licentie nodig. Stichting Videma regelt uw licentie en zorgt ervoor dat de rechthebbenden hun rechtmatige vergoeding ontvangen. Dus als het weer kan vergeet dan niet uw zakelijke tv-licentie af te sluiten.

Auteursrechthebbenden

Als in de horeca de tv aan staat is daarvoor toestemming van de auteursrechthebbenden nodig. Want de rechthebbenden hebben dan recht op een vergoeding. Stichting Videma behartigd hun belangen en kan toestemming geven via een licentie voor het zakelijk gebruik van alle programma's die worden uitgezonden via de belangrijkste landelijke publieke en commerciële omroepen.

Het betreft toestemming voor doorgifte en groepsvertoning van alle programma's die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, Fox, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma's berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma's die ze uitzenden) en producenten.

videma opnames

Voordelen als lid Koninklijke Horeca Nederland

Horeca bedrijven die lid zijn van KHN ontvangen tot 12% korting op het netto Videma-tarief. De KHN-korting staat op de Videma-factuur vermeld als 'branchekorting' en komt bovenop de 33,3% aanmeld- en betalingskorting. Horeca bedrijven die 2020 al een Videma-licentie hadden met KHN-korting en in 2021 nog steeds lid zijn van KHN, profiteren automatisch van de KHN-korting. Als een horecabedrijf lid is van KHN maar nog geen Videma-licentie heeft en tv-beelden wil vertonen, neem dan contact op met Videma en vraag een licentie aan met KHN-korting.

Als je als nieuw KHN-lid al een Videma-licentie hebt zonder KHN-korting, profiteer je volgend kalenderjaar automatisch van het ledenvoordeel.

Meer informatie over Stichting Videma

Artikel delen