advertorial

Vier tips om energie te besparen in de horeca

Vier tips om energie te besparen in de horeca

Het verminderen van het totale energieverbruik van je restaurant verlaagt niet alleen je energiekosten, het is ook nog eens beter voor het milieu. Je slaat dus eigenlijk twee vliegen in één klap door minder energie te gebruiken in je restaurant. Het is bovendien mogelijk om nog meer geld te besparen op je energierekening door via Easyswitch te kiezen voor een goedkoper abonnement. Als je naast het energie vergelijken, wat compare energy in the Netherlands heet in het Engels, ook nog de onderstaande tips gebruikt dan kun je veel energie en dus geld besparen.

1. Verminder het waterverbruik

Restaurants hebben grote hoeveelheden water nodig om hun activiteiten te ondersteunen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om het waterverbruik in je restaurant te verminderen en je waterrekening te verlagen. Zo kun je sproeiventielen met laag debiet gebruiken die een stuk minder water verbruiken dan de oude sproeiventielen. Bovendien kun je beluchters met een laag debiet installeren, deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat de hoeveelheid water die uit de kraan stroomt beperkt wordt. Daarnaast is het ook zeker van belang om lekkende kranen te repareren in je restaurant, wat je kunt laten doen door een loodgieter.

2. Gebruik energiezuinige apparatuur

Commerciële apparatuur draagt ​​in hoge mate bij aan het energieverbruik van je restaurant, maar je restaurantapparatuur hoeft geen energie te verslinden. Veel fabrikanten bieden apparatuur aan die een fractie van de energie van hun andere modellen gebruikt. Overschakelen naar die apparaten kan je bedrijf duizenden euro’s per jaar besparen op energie. Zo is het bijvoorbeeld slim om je friteuse te upgraden naar een energiezuinig model. Hierdoor bespaar je geld op energie, maar ook op frituurolie. Daarnaast is het ook mogelijk om energiezuinige vaatwassers aan te schaffen, waardoor je gemiddeld jaarlijks meer dan duizend euro aan energie kunt besparen.

3. Verlaag het warmteverbruik

Zoek naar kleine manieren om het warmteverbruik in je restaurant te verminderen, zoals minder warm water gebruiken of voorkomen dat je werknemers de temperatuurinstellingen op je thermostaat wijzigen. Ook is het slim om te investeren in een slimme thermostaat, wat ook wel een slimme meter genoemd wordt. Slimme thermostaten kunnen op afstand worden geprogrammeerd en zijn in staat om het energieverbruik te optimaliseren. Veel zijn ook fraudebestendig om ongeoorloofde aanpassingen te voorkomen. Bovendien kan het helpen om lagere watertemperaturen in te stellen op je afwasmachine en te kiezen voor onverwarmde handdrogers, die 80 procent minder energie verbruiken dan een standaard handdroger.

4. Gebruik energiezuinige verlichting

Door gloeilampen uit te schakelen met energiezuinige verlichting, kun je je elektriciteitskosten voor verlichting drastisch verlagen. Je bespaart niet alleen op je energiekosten, je helpt ook het milieu door energie te besparen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Zo is het bijvoorbeeld zeker een goed idee om je huidige lampen te vervangen voor LED lampen als je dit nog niet eerder gedaan hebt. Deze lampen verbruiken niet alleen een stuk minder energie, maar ze kunnen ook nog eens vele malen langer gebruikt worden. Hierdoor kun je dus jarenlang energie en geld besparen.

Vergelijk energieprijzen

Artikel delen