advertorial

Een gezond binnenklimaat met BUVA VitalAir

Een gezond binnenklimaat met BUVA VitalAir

Aerosolen, fijnstof, pollen en bacteriën hopen zich binnenshuis op door slechte ventilatie. De luchtkwaliteit kan daardoor binnen slechter zijn dan buiten naast een snelweg! Nu is er BUVA VitalAir. Deze luchtreiniger is dé oplossing voor een gezond binnenklimaat, vrij van aerosolen.

Goede ventilatie: belangrijker dan ooit

Het systeem heeft zich inmiddels bewezen in klaslokalen, kinderdagverblijven, kantoren, verzorgingshuizen, sportscholen en wachtruimtes bij praktijken. Goede ventilatie is belangrijker dan ooit nu we weten dat ook het coronavirus zich verspreid via aerosolen. Deze vochtdruppeltjes blijven hangen in de lucht en kunnen schadelijke virussen of bacteriën bevatten.

De BUVA VitalAir luchtreiniger is ook geschikt voor horecaruimtes zoals restaurants of vergaderzalen, in deze ruimtes is het van belang om een goede luchtkwaliteit te behouden voor zowel het personeel als voor de gasten.

Aerosolen

Aerosolen komen in de lucht door te niezen of hoesten, maar ook door gewoon te praten of te zweten. Ze komen dus in elke ongeventileerde ruimte voor. De aerosolendruk kan gemakkelijk worden verlaagd door te ventileren, bijvoorbeeld door een raam open te zetten. Dit is echter niet altijd mogelijk en in de winter niet wenselijk. Een goed ventilatiesysteem dat niet recirculeert, is dan noodzakelijk.

BUVA VitalAir luchtreiniger

buva vitalair ventinaltiesysteem

Unieke luchtreiniger BUVA VitalAir Reguliere luchtreinigers filteren slechts een deel van de schadelijke stofjes zoals fijnstof uit de lucht. BUVA VitalAir luchtreiniger filtert én zuivert, waardoor de lucht tevens tot 98 procent wordt vrijgemaakt van aerosolen, bacteriën, pollen en geuren. Daar is geen renovatie voor nodig. BUVA VitalAir is een plug-and-play-oplossing: stekker in het stopcontact en werken maar.

Dankzij de unieke gepatenteerde Plasma-technologie wordt 200 m3 of 400 m3 lucht per uur schoongemaakt, waardoor de kans op overdracht van virussen en bacteriën wordt geminimaliseerd. Het apparaat is uitgebreid getest door wetenschappers van Technische Universiteit Eindhoven en zij onderstrepen de werking van VitalAir.

Ziekteverzuim omlaag

Kees van Dijk, directeur Tubbie kinderopvang, koos voor BUVA VitalAir: “Wij hebben de VitailAir nu twee maanden staan en we zien nu al dat de combinatie van de Q-stream en VitalAir ervoor zorgt dat het ziekteverzuim omlaag is. Maar wat wij nog belangrijker vinden, is dat de luchtkwaliteit voor de kinderen zoveel is verbeterd. Dit is erg belangrijk voor hun ontwikkeling!”

Luchtkwaliteit 24/7 inzichtelijk

24/7 inzicht in luchtkwaliteit met BUVA AirSense sensor Door een BUVA AirSense sensor te koppelen aan de luchtreiniger, wordt de luchtkwaliteit continu gemeten. De bijhorende app geeft via een dashboard 24/7 inzicht in de in luchtvochtigheid, temperatuur en de aanwezigheid van koolstofdioxide, verschillende soorten fijnstof en vluchtige organische stoffen. Veranderingen in deluchtkwaliteit? De app geeft je een seintje. Ook het aantal fijnstofdeeltjes meten? Neem dan een AirSense Pro.

Artikel delen