advertorial

Perron3 in Boskoop blij met kookroom Debic

Perron3 in Boskoop blij met kookroom Debic

Bij Perron3 Boskoop is het drukker dan ooit. De bezorgmaaltijden zijn sinds de horecabeperkingen namelijk nóg populairder. Eigenaar Eqbal Mangal: “Vooral de pasta’s met roomsaus zijn in trek. Er gaat nu wekelijks wel veertig tot vijftig liter kookroom van Debic doorheen.” Tijd om langs te gaan!kookroom debic

Perron3 Boskoop doet goede zaken

Als we Perron3 betreden, zien we meteen eigenaar en chef Eqbal Mangal in de open keuken. Hij bereidt een pasta in roomsaus met garnalen, gesnipperde uitjes, bladspinazie, krulpeterselie, cherrytomaatjes en huisgemaakte pesto. Het is één van de vele bestellingen die vandaag op de planning staat. “Ja, we hebben he ondanks alle strenge coronaregels erg druk. We draaien zelfs beter dan voor deze crisis”, vertelt Mangal enthousiast. Collega Jessica Clarisse staat iets verderop, in de ‘milkshake corner’. “De populairste milkshakes to go? De Strawberry Crush en Vanilla Dream afgetopt met slagroom doen het supergoed, zelfs in de winter.”

Perron3 Boskoop in monumentaal pand

perron3 boskoopPerron3 zit sinds 2016 in het voormalige stationspand, een monumentaal gebouw uit 1962. Mangal: “Het pand is van de NS en was helemaal vervallen. Toch zag ik er wat in. Ik wilde op deze high traffic-locatie graag een laagdrempelig restaurant neerzetten.” Het resultaat is een goedlopend en sfeervol fast casual-restaurant. Een plek waar de treinreiziger ’s ochtends een koffie to go haalt, maar ook een plek waar buurtgenoten ’s avonds een goede hap afhalen of gezinnen gezellig komen eten. En ook een belangrijk onderdeel van de formule: de bezorgdienst. Mangal: “Deze dienst loopt vanaf dag één storm. Wij hebben dan ook onze eigen bestel-app, koeriers en elektrische fietsen. Omdat wij ons al richtten op delivery, konden wij aan het begin van de eerste en tweede lockdown meteen omschakelen naar 100% bezorging.”

'Alles is halal

Mangal pakt de kaart erbij. Er staan burgerspecials en ambachtelijke friet op (de friet kreeg een 9,5 bij de AD friettest!), maar ook pasta’s, salades en milkshakes. “Alles is halal. We houden rekening met verschillende allergieën en dieetwensen, dus waarom dan niet voor mensen die graag halal willen eten? Halal kan, als je er niet veel van af weet, soms ook afschrikken. We leggen graag uit hoe het zit en waarom we hiervoor kiezen. Zo kunnen we het taboe wat voor sommige mensen hieraan hangt doorbreken.” De ondernemer vervolgt: “Verder zijn alle gerechten eenvoudig, goed geprijsd en altijd lekker. Bovendien moeten gasten snel hun bestelling krijgen.”

Romig en goede structuur

perron3 boskoopOm die kwaliteit én snelheid te bieden werkt Mangal alleen met producten die dat kunnen waarmaken. Hij noemt als voorbeeld de kookroom van zuivelbedrijf Debic. “De kookruim gebruiken we voor vier pasta’s. Hij is romig, heeft een goede structuur en maakt echt een eenheid van het gerecht. Op dit moment gaat er wel veertig tot vijftig liter per week doorheen!” En volgens Mangal ook handig aan het product: “Het formaat van de fles is prettig en je kunt ontzettend veel saus maken van de flesinhoud (2 liter). Het volume neemt dus toe.”

Slagroom van Debic

Mangal gebruikt ook de slagroom van Debic. Deze wordt gebruikt bij desserts en om de milkshakes mee af te toppen. “Hij blijft goed stevig én is smaakvol. En dankzij de kracht van de spuitbus kan iedereen mooie toefjes maken.”

Ben je geïnteresseerd in de producten en inspiratie van Debic? Kijk dan op debic.nl

Artikel delen