advertorial

Belvedere Heritage 176 smaak van het verleden

Belvedere Heritage 176 smaak van het verleden

Een buitengewoon karakter, complexe smaken en geboren uit innovatie: Belvedere Vodka lanceert de Belvedere Heritage 176, gebaseerd op vodka’s verleden.

Belvedere Heritage 176

belvedere heritage 176Innovatie en het herzien van traditionele Poolse technieken die de makers tot de 19e eeuw gebruikten bij het produceren van vodka, hebben geleid tot de Heritage 176. Een vernieuwende rogge spirit gemaakt met een eeuwenoud moutproces in een hedendaagse uitvoering. Tijdens het mouten wordt hoofdingrediënt rogge geweekt waardoor de ontkieming start en zetmeel wordt omgezet in suiker. Om het ontkiemen weer te stoppen, wordt de rogge verhit in ovens tot 176 °F (Fahrenheit)  waardoor er rijke, complexe smaken uit de graansoort verkregen worden die anders diep verborgen liggen. Belvedere blies deze traditie nieuw leven in en zette een malted rye spirit zoals geen ander neer waarin het vakmanschap en verleden onmiskenbaar terug te vinden is.

“Belvedere blijft zich inzetten om te laten zien dat rogge onverwachte, authentieke en genuanceerde smaken kan geven. Met Heritage 176 blijven we het enorme potentieel van rogge tonen, dit keer door rogge te mouten om de diepte van de smaak naar voren te brengen. Heritage 176 is een nieuwe vodka gebaseerd op een oude productietechniek.” aldus Rodney Williams, President & CEO van Belvedere Vodka.

De Heritage 176 is een rijke, fluweelzachte vodka die complexe smaaknoten zoals walnoot, honing en piment bevat en heerlijke geuren van versgebakken roggebrood en boterachtige toffee afgeeft.

Complex karakter

Belvedere staat voor smaak en karakter en dus heeft de Heritage 176 niet veel meer nodig dan een glas vol ijs en een vleugje citroen om volledig tot zijn recht te komen. Naast dit pure drankje – de ‘Heritage Rocks’ – lanceert het premium vodka merk dit najaar ook een aantal, eenvoudige, cocktails die de complexe smaken van de vodka perfect weergeven. Zo zijn de lichte en frisse ‘Belvedere B’ en ‘Heritage Highball’ met onder andere citroensap en honing ideale drankjes voor overdag of als aperitief en is de krachtige ‘Heritage Style’ met honing en walnootbitters heerlijk voor iets later op de avond.

De ‘176’, met onder andere Martini Ambrato en grapefruitbitter, is dit najaar in onder andere te verkrijgen bij Restaurant Wils in Amsterdam-Zuid waar de liefde voor vuur en vakmanschap eveneens centraal staat. De cocktail wordt geserveerd met een bijpassend gerecht van de kaart.

Masters of Rye

Belvedere Vodka is een super-premium vodka in zijn meest pure vorm door het gebruik van maar twee natuurlijke bestandsdelen - Dankowskie rogge en puur bronwater - en het ontbreken van allerlei extra toevoegingen. Belvedere’s Master Distillers, ook wel bekend als de ‘Masters of Rye’ weten elke keer weer het volledige potentieel van rogge te benutten en zullen hun zoektocht naar de perfecte manier van produceren nooit staken. Hierdoor weten zij de vodkaliefhebber elke keer weer te verrassen met nieuwe en bijzondere smaaknoten – allemaal made with nature.

Artikel delen