advertorial

Studio Senses lanceert de innovatieve IDM

Studio Senses lanceert de innovatieve IDM

We leven en werken in een bijzondere tijd. Een tijd waarin de hospitality branche actief & creatief moet zijn en continu moet anticiperen op veranderende omstandigheden. Maar er ontstaan ook mooie kansen, verrassende samenwerkingen en ultieme productinnovaties. De ontwikkeling van de IDM is hier een sprekend voorbeeld van. De IDM staat voor Intelligent Drying Machine en wordt in januari 2021 officieel gelanceerd in Nederland. 

Intelligent en ruimtebesparendidm intelligent drying machine varianten

Volgens de ontwikkelaars: ‘Thé innovative drying solution for leisure, lifestyle, learning and living.’  Volgens ons zoveel meer dan een intelligent, ruimtebesparend design droogrek. Het is een geheel nieuwe manier van drogen en daarmee een aanwinst voor de brede hospitality branche. De IDM wordt begin 2021 officieel in Nederland gelanceerd en kan nu al besteld of gereserveerd worden via Studio Senses.

Het verhaal achter

Leef-, werk- & woonruimtes worden kleiner & compacter en vragen om slimme oplossingen. Effectief en efficiënt omgaan met beschikbare ruimte is een hot item. Bedrijven en/of instellingen willen hun servicegraad verhogen en een passende beleving creëren. Thema’s als energiezuinig, duurzaamheid, smart building en hygiëne staan hoog op de agenda. Binnen de hospitality, zorg, onderwijs & leisure, maar ook binnen de woningmarkt. Daar speelt de IDM op in. Qua functionaliteit, flexibiliteit en design.

Co-creatie

Geïnspireerd op de visie van Steve Jobs is het idee achter de IDM ontstaan. Samen met het creatieve designbureau Pininfarina, lifestyleproducent Higold en Studio Senses is de IDM tot leven gekomen. ‘Een uniek stukje co-creatie; aldus Roy Hemmink van Studio Senses.’  Pininfarina is onder andere de ontwerper achter lifestyle producten als auto’s, ebikes, boten en outdoor meubilair van diverse topmerken in hun branche zoals Ferrari, Maserati en Diavelo (Accell Group).

Kenmerkendidm intelligent drying machine

Het is een nieuwe manier van (hangend) drogen. Als vervanger van of alternatief op een traditionele wasdroger, maar vooral een innovatieve, ruimtebesparende oplossing voor de hospitality branche. Enerzijds praktisch richting medewerkers, anderzijds als extra service richting gasten, klanten of bewoners.

De IDM is eenvoudig aan het plafond te monteren en te bedienen met een afstandsbediening. Belangrijkste kenmerken zijn ruimtebesparend, hygiënisch, energiezuinig, duurzaam en stijlvol design.

Hoe werkt het

De daadwerkelijke technologie is gebaseerd op intelligente luchtcirculatie gecombineerd met antibacteriële UV-lampen. Ideaal voor (bedrijfs)kleding, bar- & keukenlinnen, bedlinnen, badlakens, handdoeken of klein textiel. De IDM is multifunctioneel in te zetten om uiteenlopende soorten textiel:

Energiezuinig te drogen (90% energiebesparend t.o.v. traditionele wasdroger).
Supersnel op te frissen (Binnen 2 uur heerlijk fris).
Bacterie- & virusvrij te maken (Binnen 30 minuten gedesinfecteerd).

De IDM is bovendien uit te breiden met de IDM Multihanger. Hiermee is de IDM; the next level drying experience.

Voor wie is IDM

De IDM is waarschijnlijk een wannahave voor vrijwel iedereen, maar is speciaal ontwikkeld voor bedrijven en instellingen die actief zijn op het gebied van:

Leisure                (Hospitality, vakantieparken, bungalowparken)
Lifestyle              (Wellness branche, botenbouwers, yacht eigenaren)
Learning             (Onderwijsinstellingen, praktijkopleidingen, instituten)
Living                  (Zorginstellingen, (vakantie)woningen, expat-huisvesting)

Vanaf januari 2021 is de IDM officieel verkrijgbaar. Je kunt jouw IDM nu alvast reserveren of direct bestellen. Hier lees je ook alle technische en functionele specificaties. 

idm

Artikel delen