advertorial

Videma regelt uw zakelijke TV-licentie

Videma regelt uw zakelijke TV-licentie

Het zijn barre tijden maar er komt een moment dat we weer samen in de Horeca TV kunnen kijken en met elkaar kunnen genieten van al die mooie programma’s en sportevenementen. Wat voor u goed is om te weten, is dat op deze tv-programma’s auteursrechten rusten voor onder andere programma ontwikkelaars, scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs. Daarom heeft u voor het openbaar maken van tv-programma’s een licentie nodig. Stichting Videma regelt uw licentie en zorgt ervoor dat de rechthebbenden hun rechtmatige vergoeding ontvangen. Dus als het weer kan vergeet dan niet uw zakelijke tv-licentie af te sluiten.

videma zakelijke tv-licentie

Wat doet stichting Videma

Stichting Videma behartigt de belangen van meer 4.600 auteursrechthebbenden. Zoals o.a. andere programma ontwikkelaars, scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs, publieke en commerciële omroepen. Als in de horeca de tv aan staat is daarvoor toestemming van de auteursrechthebbenden nodig. Want zij hebben recht op een vergoeding. Stichting Videma behartigt hun belangen en kan toestemming geven via een licentie voor het zakelijk gebruik van alle programma’s die worden uitgezonden via de belangrijkste landelijke publieke en commerciële omroepen.

Zakelijke tv-licentie

Het betreft toestemming voor doorgifte en groepsvertoning van alle programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO ALS WE WEER SAMEN TV KUNNEN KIJKEN VERGEET DAN NIET UW zakelijke tv-licentie 1, NPO 2, NPO 3, NL24 en de digitale kanalen van de publieke omroep.

RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, ESPN voorheen Fox Sport, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma’s berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma’s die ze uitzenden) en producenten.

zakelijke tv-licentie videma

Voordelen als lid van een brancheorganisatie

Bedrijven die lid zijn van een brancheorganisatie ontvangen korting op het Videma-tarief. De korting staat op de Videma-factuur vermeld als ‘branchekorting’. Bedrijven die 2020 al een Videma-licentie hadden met branchekorting en in 2021 nog steeds lid zijn van een brancheorganisatie, profiteren automatisch van de branchekorting.

Als een Horeca- of event bedrijf lid is van een brancheorganisatie maar nog geen Videma-licentie heeft en tv-beelden wil vertonen, kunnen deze bedrijven een Videma-licentie verkrijgen met branchekorting.

Meer over zakelijk tv-gebruik

Artikel delen