Albron met Smaakchef overall winnaar Horecava Innovation Award 2023

Horecava Innovation Award

Albron met Smaakchef overall winnaar Horecava Innovation Award 2023

De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef en de winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami. Tijdens de opening van Horecava 2024 werden de prijzen uitgereikt.

Na twee juryrondes en rijp beraad selecteerde de jury uit ruim honderd ingezonden innovaties de winnaars. De genomineerde producten en winnaars zijn op Horecava 2024 te bekijken.

Overall winnaar Horeca Innovation Award: Albron Smaakchef

Hoe zet je als kleinschalige zorginstelling ondanks een tekort aan personeel toch nog een gezonde warme maaltijd op tafel? Het antwoord is Smaakchef van Albron. Naast Overall Winnaar is Albron ook de winnaar van de categorie Concepts, Interieur & design. De druk op zorgpersoneel is al jaren onverminderd hoog. Door de vergrijzing neemt de zorgvraag de komende jaren verder toe. Momenteel is er al een tekort aan zorgpersoneel. De Smaakchef ontzorgt hen, door de bereiding van de vers gekookte, warme maaltijd uit handen te nemen. Zo kan het zorgpersoneel zich primair richten op hun eigen werkzaamheden.

Winnaar Categorie Food & Beverage: Mayoneur

Mayoneur wil met een alternatief voor traditionele verdikkingsmiddelen de mayonaisemarkt verder verduurzamen. Hergebruiken van 'waste' sinaasappels die worden omgezet in vezels, deze worden toegevoegd aan de recepturen van Mayoneur waardoor er 2 E-nummers verwijderd zijn uit de recepten.

Winnaar categorie Equipment & Services: Pourify

Pourify geeft je volledige controle over je barvoorraad, zodat je je kunt concentreren op het perfect inschenken van drankjes, verspilling kunt verminderen, winst kunt verhogen, je medewerkers kunt motiveren en hun vaardigheden kunt verbeteren. In deze tijden van stijgende prijzen en kleinere marges telt elke druppel.

Winnaar in de categorie Digital, Apps & Social Media: Butlaroo

Butlaroo is een allesomvattend restaurant-management-platform. Alles kun je via Butlaroo regelen van inkoop, betalen tot zelf bestellen via qr-codes en kiosken. Door veel uit handen te nemen hebben horecaondernemers helpt Butlaroo bij het personeelsprobleem.

Horecava Sustainability Award: Uhhmami

Uhhmami, gepionierd door Michelin-chef Frank Lantz, is een veganistisch merk dat klassieke gerechten die we allemaal kennen en waar we van houden, transformeert in lekkere, plantaardige alternatieven. Bij Uhhmami gaat het niet alleen om het imiteren van de elementen van op vlees gebaseerde smaken, maar om het opnieuw uitvinden ervan om gloednieuwe smaken te creëren met verse, biologische en dierproefvrije ingrediënten.

Artikel delen