advertorial
promotioneel
Altijd schone en gepoleerde glazen bij restaurant Bisous in Amsterdam


Altijd schone en gepoleerde glazen bij restaurant Bisous in Amsterdam
Restaurant Bisous in Amsterdam combineert de klassieke Franse keuken met Zeeuwse invloeden, waarbij ook de cocktails rijkelijk vloeien. De populaire glamourzaak van Bas Noorman en Lowie Jansen draait constant op volle toeren en dat betekent een hoge omloopsnelheid van alle glazen, die dankzij de glazenspoelmachines van Winterhalter binnen twee minuten weer schoon en gepoleerd zijn.
Foto’s: Pim Ras
Glamoureus Parijs concept
Op een gemiddelde avond zijn de wijn- en cocktailglazen niet aan te slepen voor het barpersoneel van Bisous. Het restaurant van compagnons Bas Noorman en Lowie Jansen is sinds de start, een jaar geleden, eigenlijk constant volgeboekt, soms al maanden van tevoren. Het glamoureuze, Parijse concept dat ze voor ogen hadden, is werkelijkheid geworden.
De kern van Bisous is de klassieke Franse keuken met Zeeuwse invloeden, zegt mede-eigenaar Noorman. “De kaart is gebaseerd op het restaurant van de ouders van mijn compagnon: Auberge des Moles in Zeeland. We laten het hoofdingrediënt, vaak vis, schitteren met een mooie saus erbij. Verder geen tierelantijnen of overbodige opsmuk, maar gewoon goed, kwalitatief eten.”
Naast de gerechten zijn de cocktails een belangrijke troef voor Bisous. Die vloeien rijkelijk in het kleurrijke restaurant, met name in de late uren als de avond verlengd wordt met een dj. Hierdoor worden er vaak cocktails besteld in plaats van desserts, of komen gasten na hun diner elders nog even bij ons langs”, legt Noorman uit.
Binnen twee minuten schoon
Er worden dan ook nogal wat glazen gebruikt op een avond, zegt Noorman. “We hebben wel veertien verschillende soorten glazen voor bier, water, wijn en cocktails, die moeten allemaal in dezelfde machine. Om ze goed en snel schoon te krijgen viel de keuze op de professionele glazenspoelmachines van Winterhalter. “Ze zijn compact, handig omdat de ruimte achter de bar beperkt is. Iedereen in de branche zegt dat Winterhalter het beste allround is. Er is geen kwaliteitsverlies, onze glazen blijven perfect schoon en hoeven niet gepoleerd te worden. Dat scheelt ons enorm veel werk tijdens de drukke avonden.”
Met twee machines, die elk twintig tot dertig glazen binnen twee minuten schoonmaken, is het barteam zeer tevreden. Zo blijft de omloopsnelheid van de glazen hoog en kunnen de bartenders zonder tijdverlies alle gasten bedienen en optimale service bieden.
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Links: de glazenspoelmachine van Winterhalter bij Bisous.
Rechts: Mede-eigenaar Bas Noorman.


Cocktails met een twist
De cocktails van Bisous zijn inmiddels uitgegroeid tot een apart menu. Er staan tien klassiekers op met een twist. “Zo hebben we bijvoorbeeld de Auberge Mule”, zegt Noorman. “Dit is een kaneel-infused variant op de moscow mule, geïnspireerd op het restaurant van de ouders van mijn compagnon. Verder serveren we onder andere een spicy margarita met passievrucht, maar hebben we ook de Bisous Spritz, rood uiteraard, en geven we de pornstar martini een eigen draai met frambozensiroop.
De klassiekers shaken we overigens ook, ze staan alleen niet op de kaart.” Bepaalde ingrediënten van de cocktails, zoals siropen, suiker, eiwitten - en de lippenstift van gasten - waren vroeger een extra uitdaging bij het wassen van de cocktailglazen, maar dat is nu gelukkig verleden tijd met de nieuwe machines. Sinds kort bieden ze bij Bisous naast de wijnpairing zelfs een cocktailpairing bij het diner. “Een mooie toevoeging.”
*Tekst gaat verder onder de foto in het groene kader.

Over Winterhalter
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen